Möt Kristian!

Kristian Åsnes, Technical Specialist

play_arrow

Kristian Åsnes jobbar som Technical Specialist på Iver och tycker att Iver har en god arbetsmiljö med duktiga kollegor och ledare.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
En vanlig arbetsdag börjar vanligtvis med ett morgonmöte relaterat till projektet och dagens och veckans fokus. Jag arbetar med olika uppgifter relaterade till det kundprojekt jag är involverad i, förutom att lösa andra ärenden som tilldelas mig från vårt Customer Service Center eller där andra Technical Specialists behöver ett par extra ögon.

Vilka typer av kunder/projekt trivs du bäst med?
Jag började på Iver hösten 2021, så hittills har jag bara varit involverad i ett projekt med vår kund Wikborg Rein. Där är jag involverad i Intune-delen och automatisk utrullning av maskiner med tillhörande mjukvara, inställningar och liknande. Jag trivs väldigt bra i ett sådant projekt där kundkorrespondensen är frekvent och direkt. Det är också bra att vi har bra projektledare för att leda projektet på ett stadigt sätt. Jag är mest bekväm med uppgifter som är utmanande där man måste gå på djupet för att felsöka. Att äntligen knäcka koden och lösa ärendet är den bästa känslan!

Vad är det som gör att du trivs på Iver?
På Iver har vi en väldigt bra arbetsmiljö med duktiga kollegor och ledare. Jag tycker att det är ett härligt gäng att jobba med. Folk har en stor förståelse och insikt.

Vad motiverar dig?
Det som motiverar mig är utmaningar och en känsla av att behärska nya uppgifter. Jag gillar nya saker och nya människor. Jag blir extra motiverad när jag får ansvar och när det finns ett bra samarbete med duktiga kollegor. Tillsammans kan vi åstadkomma det mesta!

Kan du berätta lite om din karriärsutveckling?
Min karriär började med en examen i dataelektronik. Under min utbildning fick jag ”blodad tant” och ville fördjupa mig i ämnet. Jag tog sedan en ettårig förberedande kurs till ingenjör och sedan en kandidatexamen som dataingenjör på HVL campus Bergen.

Jag arbetade i två år som trainee på en statlig myndighet i min hemstad Førde. Efter trainee-tiden blev jag IT-konsult och IT-chef, innan jag valde att återvända till Bergen och börja på Iver.

Vilka ambitioner har du för din karriär framåt?
Jag vill öka mina specialistkunskaper inom nätverk och säkerhet. Jag vill bli så bra på det att jag har svar på de flesta frågor som någon kan komma att ställa. Kan jag inte svaret så ska jag i alla fall kunna ta reda på det.

När man har sådan teknisk kompetens hade det kanske också varit intressant att jobba som försäljningsingenjör då jag är en utåtriktad och social person. Jag har också en liten entreprenörsdröm i bakhuvudet som jag kanske en dag vill ägna mig åt.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
På fritiden gillar jag att vara aktiv och padeltennis har blivit en favorit nyligen. Om snön dyker upp försöker jag vara mycket hemma i Sunnfjord för att åka på toppvandringar och åka skidor i fjällen. På sommaren blir det olika aktiviteter så som sandvolleyboll, tennis och frisbeegolf. Jag tränar regelbundet – springer och styrketränar på gymmet. Annars tycker jag om att se serier och game’a.