Möt Henrik!

Henrik Lindström, Presale Architect

play_arrow

I rollen som Presale architect fungerar Henrik som tekniskt stöd vid upphandlingar och omförhandlingar. Dessutom är han med och utvecklar befintliga kunder genom rådgivning kring strategiska och taktiska val.

Vad är det du jobbar med och hur ser en typisk arbetsdag ut för dig? 

Jag arbetar som arkitekt, både presale där jag är med vid upphandlingar och omförhandlingar, men också mot kund där jag är med och utvecklar befintlig kund med strategiska och taktiska val samt med tekniskt stöd. Mina dagar är därför varierade och skiljer sig också beroende på om jag arbetar hemifrån eller på kontoret. Oftast öppnar jag dagen med ett ”God morgon” till mina kollegor, tar en kaffe, och pratar lite om vad som händer under dagen. Sen är det oftast möten, antingen internt eller med kund på förmiddagen. Det skiljer sig beroende på vad som ligger i pipen. Jag bearbetar text, läser igenom underlag, tolkar kravspecifikationer, skriver lösningsingsförslag, kastar ideér på mina kollegor, har möten kopplat till Operations med kund eller säkerhetsuppföljning (SOC).  

Hur ser din kompetensbakgrund ut? Vilken teknik brinner du för? 

Jag började som supporttekniker för snart 25 år sedan. Fokus har alltid varit på Microsoft-plattformar och teknik. Jag har jobbat som konsult mer eller mindre hela mitt arbetsliv och har specialiserat mig på specifika områden/tekniker men alltid sett mig som en generalist. 

Med tiden har mitt intresse för teknik och utförande av konfiguration har minskat eller snarare skiftat fokus. Jag gillar fortfarande teknik men på ett mer konceptuellt plan där jag kan prata om och ta fram tekniska lösningar, men där jag inte längre har samma behov eller intresse att utföra den tekniska implementationen. Med det sagt hänger jag absolut fortfarande med i omvärldsbevakning och trender, men alla detaljer är inte lika viktiga längre.  

Vilken typ av kunder/projekt trivs du bäst med? 

Jag tycker om mixen av långsiktiga samarbeten med våra befintliga kunder där vi utvecklar deras miljöer och kan se resultat och effekt av det vi levererar till dem, och de kortare insatserna med väldigt specifika delar som behöver hanteras.  

Vad motiverar dig på jobbet? 

Jag motiveras av att ha kul på jobbet med roliga och kompetenta kollegor som tar eget ansvar. Detta kombinerat med en bra balans mellan mötestid och produktiv arbetstid.  

Vad är det bästa med din roll? 

Den stora friheten och variationen. Jag bestämmer själv hur min dag ska bli eller se ut. Sen gillar jag att jag ständigt blir utmanad, får lära mig nya saker och att fokus ligger på mer än bara teknik.