Möt Harald Klingsheim!

Customer Solution Architect

play_arrow

Harald Klingsheim jobbar som Customer Solution Architect (tidigare TAM) på Iver. Framgång är något som motiverar honom; ”När man suttit med en uppgift en längre tid och äntligen lyckas hitta en lösning ger det en gnista som nästintill kan beskrivas som en adrenalinkick!”

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig? 

En typisk arbetsdag för mig startar med en kaffe. Jag går sedan igenom mailen och följer upp status på uppgifter innan dagens första möten börjar. Mellan fasta möten arbetar jag med att granska och uppdatera teknisk dokumentation, bistår kollegor med tekniska utmaningar som inte är dokumenterade – och dokumenterar sedan till nästa gång vid behov. 

Vilka typer av kunder/projekt trivs du bäst med? 

Jag trivs verkligen med att arbeta med de kunder som jag har TAM-ansvar för (Technical Account Manager). Bland annat HELP, Ryger, Endur och nyligen Protan. I övrigt har jag mycket erfarenhet av Citrix-miljöer, och min expertis används över hela Iver Norge. 

Vad är det som gör att du trivs på Iver? 

När jag började på Iver i augusti 2019 var jag den första medarbetaren i Stavanger. Det har varit väldigt spännande att vara med och bygga upp kontoret i Stavanger från start. Vi är nu fyra personer med en mycket bra arbetsmiljö och stort välbefinnande. Planen är att fortsätta bygga vidare med ytterligare rekryteringar. 

Vad motiverar dig? 

Framgång är något som motiverar mig! Som tekniker gillar du att det du gör leder till framgång. Att sitta med en uppgift som (äntligen) blir löst, både med och utan hjälp, ger en ny gnista och något som kan beskrivas som en adrenalinkick.  

Jag motiveras också av att få ett erkännande och att det finns en bra kommunikation på alla nivåer i organisationen. Oavsett om det är en nyanställd kollega eller en chef som säger tack, så har det stor effekt. Det är något som kan vända hela dagen. 

Kan du berätta lite om din karriärsutveckling? 

Efter ett år på första jobbet 2008 började jag som lärling på Unitron i Stavanger. Efter ett tag slogs vi samman med Cegal och jag arbetade både på servicedesk, andra och tredje linje, samt som Access Manager. Jag började på Iver i augusti 2019 som seniorkonsult och har nu rollen som Technical Account Manager. 

Vilka ambitioner har du för din karriär framåt? 

Eftersom jag bara har jobbat några månader som Technical Account Manager vill jag fortsätta med det. Att vara teknisk chef och "äga" en kunds tekniska lösning är något jag trivs med. 

Vad tycker du om att göra på fritiden? 

Jag spenderar allt för mycket tid på Magic: the Gathering som är ett handelskortspel. Innan pandemin var jag på många utländska sammankomster där tusentals från hela världen samlades. Jag spelar varje vecka i en lokal butik, är registrerad domare och tittar på Twitch.tv när jag inte spelar själv. Gillar även brädspel och är över medelintresserad av bilar.