Möt Désirée!

Désirée Nordlund, systemutvecklare

play_arrow

Det började med industrirobotar, styrsystem, övervakning och förenklade gränssnitt. Idag Jobbar Désirée som systemutvecklare på Accelerate at Iver och är uthyrd konsult hos Skatteverket.

– Ursprungligen är jag utbildad för att programmera industrirobotar och styrsystem. Jag har jobbat en hel del med maskinnära kod för att programmera fysiska grejer (som gamla Älvsborgsbron bland annat) och andra saker som inomhusklimat samt användargränssnitt för det. Det var först senare som jag tog klivet att utveckla programvara för vanliga datorer. Jag brinner egentligen inte för någon viss teknik utan för problemlösning. Jag motiveras av att hitta smidiga lösningar som är lätta att underhålla.

I sin roll på Accelerate at Iver har Désirée sedan sex år tillbaka arbetat som konsult hos Skatteverket. Där utvecklar hon programvara med syftet att underlätta handläggarnas vardag.  

– Jag har en flexibel vardag och kan kombinera arbete från kontoret de dagar jag och mitt team kommit överens om att ses, med jobb från hemmakontoret de dagar jag vill arbeta mer fokuserat på egen hand. Är det min tur att ha supporten så håller jag ett öga på vad som kommer in där, annars går mina arbetsdagar ut på att sitta med ett eller flera problem jag ska försöka lösa.

På frågan om vad som motiverar henne på jobbet nämner Désirée problemlösning och trevliga kollegor som viktiga faktorer.  

Jag vågar säga att problemlösning är min starka sida, och också det som motiverar mig.

– Efter att ha jobbat i sex år med Platina och på Skatteverket har jag också god koll på de delarna och är den systemutvecklare som arbetat längst i mitt team. Det bästa med mitt jobb som konsult är också att man utöver de kollegor som ingår i ens närmsta team har ett helt nätverk av konsulter att få stöd från.

Image Alt Text

Bli en del av Iver!

Följ med oss på resan, hör av dig.