För att möta dessa krav behöver organisationer inte bara starka säkerhetsåtgärder, utan även rätt expertis för att navigera genom komplexa regelverk och säkerställa efterlevnad. Cybersecurity Maturity Model Certification (CMMC) 2.0 är ett ramverk som syftar till att stärka cybersäkerheten inom försvarsindustrins leverantörskedja.
Vad är CMMC 2.0
CMMC 2.0 är en uppdaterad version av det ursprungliga CMMC-ramverket, utvecklat av USA:s försvarsdepartement (DoD) för att säkerställa att leverantörer och underleverantörer implementerar adekvata cybersäkerhetsåtgärder. Detta ramverk består av tre nivåer:
- Nivå 1 (Grundläggande skydd):
Fokuserar på grundläggande skyddsåtgärder för Federal Contract Information (FCI) som är information som tillhandahålls av eller är för DoD under ett avtal för att utveckla eller leverera produkter och tjänster till regeringen och kräver årlig självutvärdering enligt FAR 52.204-21
- Nivå 2 (Avancerat skydd):
Innebär implementering av säkerhetskrav för Controlled Unclassified Information (CUI) enligt NIST SP 800-171 R2 och kräver tredjepartsbedömning av C3PAO-er.
- Nivå 3 (Expert):
Avser skydd av CUI mot avancerade hot och baseras på en delmängd av kraven i NIST SP 800-171 R3.
Fördelar och nackdelar med CMMC 2.0
FÖRDELAR:
- Förbättrad säkerhet: Genom att följa CMMC 2.0 kan organisationer stärka sitt skydd mot cyberhot och minska risken för dataintrång.
- Konkurrensfördel: Certifiering kan vara en förutsättning för att delta i DoD-kontrakt, vilket öppnar upp för nya affärsmöjligheter.
NACKDELAR:
- Resurskrävande: Implementering av nödvändiga säkerhetsåtgärder kan vara kostsamt och tidskrävande, särskilt för mindre företag. Där kommer våra cybersäkerhetskonsulter in för att hjälpa till vid resursbrist i både kunskap och beläggningsgrad.
- Komplexitet: Att navigera genom certifieringsprocessen och förstå de specifika kraven kan vara utmanande utan rätt expertis.
Vilka organisationer har nytta av CMMC 2.0?
Alla företag som är en del av DoD eller försvarsindustrins leverantörskedja och hanterar FCI eller CUI bör överväga CMMC 2.0-certifiering. Företag utanför denna sektor, som inte arbetar med DoD, behöver generellt inte följa detta specifika ramverk men bör ändå prioritera robusta cybersäkerhetsåtgärder.
Alternativ till CMMC 2.0
För organisationer som inte omfattas av DoD:s krav kan andra ramverk som ISO/IEC 27001 eller NIST Cybersecurity Framework vara mer lämpliga för att etablera och upprätthålla effektiva cybersäkerhetsprogram.
Hur kommer man igång med CMMC 2.0?
- Bedöm nuvarande säkerhetsläge: Utvärdera befintliga säkerhetskontroller och identifiera eventuella brister i förhållande till CMMC 2.0-kraven.
- Utveckla en åtgärdsplan: Skapa en detaljerad plan för att åtgärda identifierade brister och uppnå önskad certifieringsnivå.
- Implementera nödvändiga åtgärder: Genomför de säkerhetskontroller och processer som krävs enligt åtgärdsplanen.
- Genomför intern revision: Här kan vi stötta med att vägleda verksamheten att de implementerade åtgärderna är enligt ramverkets krav och att kunna navigera dessa effektivt.
- Sök certifiering: Här kan vi vägleda och erbjuda vår expertis för att hjälpa er navigera hur en självbedömning går till och att det görs på rätt sätt så att vi inte missar alla krav som krävs för att uppnå efterlevnad.
Varför välja Accelerate at Iver?
På Accelerate at Iver har vi djupgående expertis inom CMMC 2.0 och erbjuder skräddarsydda konsult- och implementeringstjänster för att hjälpa ditt företag att uppnå och upprätthålla certifiering. Genom att samarbeta med oss får du:
- Expertvägledning: Professionell rådgivning genom hela certifieringsprocessen, från initial bedömning till slutlig certifiering.
- Effektiv implementering: Praktisk hjälp med att införa nödvändiga säkerhetskontroller och processer.
- Kostnadseffektivitet: Optimerade lösningar som minimerar kostnader och maximerar värdet av din investering i cybersäkerhet.
Kontakta oss idag för att påbörja din resa mot CMMC 2.0-certifiering och stärka din organisations cybersäkerhetsställning mot DoDs försörjningskedja.