Säkerhet och skalbarhet i fokus när Iver får ökat förtroende på Högskolan Kristiania

10 februari 2022 / Pressmeddelande

Iver har ett nära samarbete med Högskolan Kristiania och nu utökas samarbetet när Iver också ska leverera infrastrukturtjänster. Högskolan Kristiania har över 18 000 studenter, 800 anställda och ett stort utbildningsutbud i Oslo, Bergen och online. Ökad digitalisering och användning av nya tjänster i såväl undervisning som i övriga delar av högskolans verksamhet skapar ett större behov av skalbar och säker IT med höga krav på stabilitet.

Iver och Högskolan Kristiania har tecknat ett fyraårigt avtal med option på en förlängning där Iver ska ansvara för leverans av IT-arkitektur, säkerhet, drift och övervakning av WAN, LAN och WiFi.

– För Högskolan Kristiania är det viktigt att ha en partner som kan leverera större projekt och som kan agera snabbt när det behövs. Vi behöver en partner som tillsammans med oss ​​kan bygga och skala vår infrastruktur på ett säkert och flexibelt sätt. Efter ett och ett halvt års nära samarbete har Iver visat förståelse våra behov och levererar med kvalitet. Vi har därför stort förtroende för deras kompetens och tjänsteleverans när vi nu tar nästa steg, säger Dan Jönsson, chef för IT-drift, Högskolan Kristiania.

– Självklart är jag mycket glad över ett nytt samarbetsavtal med Högskolan Kristiania. Deras öppenhet och förhållningssätt till oss som leverantör har resulterat i en stark relation med ömsesidigt förtroende och förutsättningar för ett bra samarbete. Högskolan Kristiania är en framåtlutad kund med fokus på att möta sina studenters och anställdas krav och förväntningar. Vi ser fram emot att fortsätta det fina samarbetet med Högskolan Kristiania, säger Magne Solberg, Vice President, Iver Norge.

För mer information, kontakta:
Magne Solberg, Vice President, Iver Norge, +47 920 16 805, e-post: magne.solberg@iver.no
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 2,8 miljarder SEK och har cirka 1 500 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se. Informationen offentliggjordes den 10 februari 2022, klockan 09.00.