Runsvengruppen ny kund till Iver

18 september 2020 / Pressmeddelande

Runsvengruppen, som äger butikskedjan ÖoB, har valt Iver som ny leverantör av IT-drifttjänster. Avtalet sträcker sig över drygt tre år.

Runsvengruppen, som äger butikskedjan ÖoB med nära 100 varuhus i Sverige och har en omsättning på drygt 4 mdr, har valt Iver som ny leverantör av IT-drifttjänster. Iver ska under de kommande tre åren initialt leverera serverdrift- och servicedesktjänster till Runsvengruppen.

– För att möta en framtid i en allt mer digital omvärld med krav på tillgänglighet ”24/7” och som samtidigt säkerställer vår fortsatta utveckling att kunna verka i en omnichannelmiljö är en förflyttning till en outsourcad IT-drift av hela Runsvensgruppens verksamhet en absolut nödvändighet. Vi erhåller dessutom en mycket viktig framtida möjlighet till kontroll och styrning av verksamhetskritiska IT-processer och därtill en för verksamheten mycket mer optimerad kostnadsbild. Genom en proaktiv samarbetspartner skapar vi möjligheterna till skalbarhet, flexibilitet och tillgång till fler tjänster med kortare time-to-market. Iver kommer helt enkelt att verka som en förlängd del av IT-avdelningen, säger Peter Adell, IT-chef på Runsvengruppen.

– Vi på Iver är förstås väldigt glada och stolta över att få förtroendet att leverera våra tjänster till Runsvengruppen och ÖoB, ett av Sveriges starkaste varumärken inom detaljhandeln. Under upphandlingen har vi kunnat visa att vi har ett riktigt attraktivt erbjudande till större aktörer inom detaljhandeln med flera starka kundreferenser och dedikerade kundteam. Genom ett nära samarbete och ett stort personligt engagemang ska vi säkerställa att Runsvengruppen blir en nöjd kund och vi en långsiktig hållbar partner, säger Johan Wilhelmsson, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Johan Wilhelmsson, regionchef, Iver, telefon: +46 736 60 31 01, e-post: johan.wilhelmsson@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har vi, med EQT som ägare, vuxit oss starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo, Ismotec, IT Gården och Britt. Iver omsätter drygt 2,3 miljarder SEK och har cirka 1 200 medarbetare. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 18 september 2020, klockan 08.30