Iver vinnare i SJs upphandling ”Digital arbetsplats som tjänst”

13 januari 2022 / Pressmeddelande

Iver är vinnare i SJs upphandling ”Digital arbetsplats som tjänst”. Avtalet sträcker sig över knappt fem år med möjlighet till förlängning i maximalt fyra år.

Iver är vinnare av SJs upphandling av digitala arbetsplatstjänster. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder med 1 500 avgångar från över 400 stationer dagligen. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Inom ramen för avtalet ska Iver ta ett helhetsansvar för SJs digitala arbetsplatser. Tjänsterna levereras med utgångspunkt i Ivers tjänsteområde ”Digital Workplace” och ska distribueras till över 40 orter i Sverige och Norge. Ivers leverans innehåller hela kedjan från klienthårdvara, livscykelhantering och managering av 2 500 datorer, 10 000 mobila enheter samt skrivare. Ivers ska även leverera support i 2:a och 3:e linjen för tjänsterna. Avtalet innehåller också optioner på bland annat servicedesktjänster.

– Först och främst är vi självklart väldigt stolta och glada över att vi har vunnit SJs upphandling och förtroende. Jag är tacksam och glad över det engagemang och driv som vårt team har visat upp för att presentera en attraktiv och konkurrenskraftig lösning för SJ. Att vi vinner visar återigen att vi levererar moderna tjänster för moderna arbetssätt. Med utgångspunkt i SJs behovsbeskrivning har vi designat en komplett arbetsplatslösning som stöttar moderna arbetssätt som tillgodose SJs behov av mobilitet, produktivitet och säkerhet, säger Magnus Furmarker, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Magnus Furmarker, regionchef öst, Iver, telefon: +46 732 36 52 49, e-post: magnus.furmarker@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 2,7 miljarder SEK och har cirka 1 400 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 13 januari 2022, klockan 09.00.