Iver är Sveriges Stärkelseproducenters nya IT-partner

2 september 2021 / Pressmeddelande

Sveriges Stärkelseproducenter, en ekonomisk förening som ägs av ca 500 odlare av stärkelsepotatis i södra Sverige, har valt Iver som ny IT-partner. Förutom stärkelseproduktion ingår också i koncernen en stor verksamhet inom smaksättning av livsmedel via bolagen Lyckeby Culinar AB och Kockens AB.

Iver är ny IT-partner och leverantör av IT-drifttjänster till Sveriges Stärkelseproducenter med verksamhet i Sverige, Tjeckien, Danmark, Tyskland, Kina, Lettland, Polen och Ryssland. Iver ska leverera en modern och fullt managerad plattform. I tjänsteleveransen ingår även att ansvara för integration av molntjänster, nätverk, klienthantering, applikationsdrift, övervakning och servicedesk.

– Iver svarade upp för samtliga krav som vi hade genom hela upphandlingsprocessen av IT-driftstjänster. Vi lade även stor vikt vid samverkansmodellen och hur viktigt det är att skapa en övergripande förståelse för vår komplexa verksamhet. Iver presenterade ett sammansvetsat kundteam med hög kompetens och tydliga ansvarsområden, något som vi ser som avgörande för en bra relation. Att de dessutom delade vår syn på samverkan och kundnärvaro oavsett geografisk placering var definitivt ett plus i kanten. Vi ser att med Iver som partner så kommer vi att stärka vår position inom branschen genom att de tar ett helhetsansvar. Vi ser fram emot höstens övertagande projekt och kommande samarbete, säger Christel Petersson, IT-chef på Sveriges Stärkelseproducenter.

Först och främst känns det otroligt kul att Sveriges Stärkelseproducenter nu kan hälsas välkomna som en ny kund till oss på Iver. Under upphandlingen har vårt team gjort en fantastisk insats och tydligt kunna visa för kunden att vi är rätt leverantör och partner. Nu ska vi säkerställa att vi etablerar ett kundnära samarbete vilket ger oss en god förståelse för verksamhetens möjligheter och utmaningar. Det är en förutsättning för att vi som partner ska driva digital transformation på ett relevant och värdeskapande sätt, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Mikael Ryberg, regionchef, Iver, telefon: +46 73 089 43 82, e-post: mikael.ryberg@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver Iver utvecklar, paketerar och levererar IT-tjänster som ger digitala konkurrensfördelar och möjliggör innovation. Vi guidar våra kunder genom ett IT-landskap som ständigt förändras och gör det enkelt att ta del av ny teknik och moderna arbetssätt. Våra kunder finns i alla branscher och vi levererar våra tjänster till medelstora och stora företag, organisationer och offentlig sektor. Med säte i Stockholm verkar Iver i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion, alltid nära kunden. Iver omsätter drygt 2,6 miljarder SEK och har cirka 1 350 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor i Sverige och Norge. Vi är stora men finns nära våra kunder, både geografisk och i tanken. Läs mer på iver.se. Informationen offentliggjordes den 2 september 2021, klockan 09.00.