Christoffer Wesén ny Head of Security Operations på Iver

23 maj 2023 / Pressmeddelande

Iver stärker sin ledningsförmåga inom affärsområdet ICS genom rekryteringen av Christoffer Wesén till rollen som Head of Security Operations. Christoffer kommer att ansvara för Ivers fortsatta utveckling av SOC-tjänster och kundleveranser. Christoffer har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom IT-säkerhet och har närmast haft ansvaret för att bygga upp SOC-tjänsten på Avanza Bank.

Ivers affärsområde ”Informations- och cybersäkerhet” (även kallat ICS, Information and Cyber Security) är under stark tillväxt. Affärsområdet har en unik marknadsposition och ett erbjudande som baseras på infrastruktur som kod och en tjänsteleverans som uppfyller marknadens högsta krav på informations- och cybersäkerhet. Affärsområdet ansvarar idag för flertalet samhällskritiska system i hybrida miljöer med privat och publik infrastruktur samt storskaliga container-, PKI- och SOC-tjänster.

– I Christoffer har vi hittat den perfekta ledaren för att utveckla vår SOC och vårt erbjudande och jag vill varmt välkomna Christoffer till Iver. Christoffer är en erfaren och omtyckt ledare med bred erfarenhet från ledande befattningar inom IT-säkerhet och han har också erfarenheter från konsultsidan där han arbetat med en stor mängd nordiska verksamheters IT-säkerhetsarbete. Med Christoffer ombord kommer vi kunna utveckla vårt erbjudande och vårt kundbemötande, säger Stefan Lager, affärsområdeschef för ICS på Iver

Det känns fantastiskt kul och utmanande att nu vara en del av Iver och få vara med och utveckla Security Operations och SOC. Det finns redan riktiga duktiga team på plats, team som utvecklas och växer med fler riktigt vassa nya kollegor. IT-säkerhet rör sig och växer snabbt och vi kommer fokusera hårt på att skala upp vårt erbjudande, ett exempel på detta är vår alldeles nya SOC-hubb i Malmö. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att bygga upp och vidareutveckla vår Security Operations och SOC, säger Christoffer Wesén, Head of Security Operations, inom ICS på Iver.

För mer information, kontakta:
Stefan Lager, verksamhetsansvarig ICS, Iver, +46 73 625 53 14, stefan.lager@iver.se

Jakob Tapper, information, Iver, +46 739 81 63 33, jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,2 miljarder SEK och har cirka 1 700 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Bildinformation: Christoffer Wesén till vänster i bild, Stefan Lager till höger i bild.

Informationen offentliggjordes den 23 maj 2023, klockan 09.00.