Candidator DGC förvärvar IT-bolaget Ismotec i Karlstad

13 januari 2019 / Pressmeddelande

I syfte att stärka Candidator DGC:s position på den svenska IT-drift- och outsourcingmarknaden har Candidator DGC förvärvat IT-bolaget Ismotec i Karlstad.

Ismotec grundades 2006 och är idag 25 medarbetare, omsätter cirka 45 mkr per år och har verksamhet i Karlstad, Linköping och Göteborg. Förvärvet ger Candidator DGC större geografisk närvaro och ett utökat tjänsteerbjudande med IBM Power Hosting, M3 och integrationstjänster. 

– Vi har sedan tidigare ett partnerskap med Ismotec och att Ismotec nu blir en del av Candidator DGC är ett steg för oss att öka vår närvaro och konkurrenskraft i regionen. Ismotec är ett välskött bolag och har liksom Candidator DGC mycket stort kundfokus och starka relationer med sina kunder. Det känns väldigt bra att välkomna Ismotec in i Candidator DGC-familjen och att de nu blir en del av den satsning vi gör på att bli en ledande nordisk IT-driftleverantör, säger Åsa Arvidsson, vd på Candidator DGC. 

– Ismotec har ett väldigt starkt fokus på kunden och på att tillgodose kundens behov. När vi nu blir en del av ett större sammanhang tillsammans med Candidator DGC ger det en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda våra kunder fler mångsidiga tjänster. Tillsammans med Candidator DGC stärker vi vårt kundinriktade erbjudande, säger Lotta Strömbäck, vd på Ismotec.

För mer information, kontakta: 
Åsa Arvidsson, vd Candidator DGC, telefon: +46 706 608618, e-post: asa.arvidsson@candidator.se
Lotta Strömbäck, vd Ismotec, telefon: +46 703 400757, e-post: lotta.stromback@ismotec.se

Om Candidator DGC
Candidator DGC är ett framgångsrikt företag inom IT-drift med en omsättning på cirka SEK 1 miljard. Det bildades 2018 då de EQT-ägda företagen Candidator och DGC sammanfördes i en grupp under EQT:s ledning. Under år 2019 kommer bolagen att integreras fullt ut med nytt namn. Den nya koncernen besitter en bredd som spänner över kundanpassade IT-drifttjänster till kompletta outsourcingtjänster på den svenska och nordiska marknaden. Företaget har en kraftig tillväxtagenda och ägs till nittio procent av private equity-bolaget EQT.

Om Ismotec
Ismotec grundades 2006 och är ett kundorienterat konsultföretag med bred erfarenhet inom M3, integration, IBMi och Microsoft Server. Genom spetskompetens, bredd och partners ger Ismotec sina kunder fler möjligheter att förenkla, förbättra och säkra sina verksamheter. Ismotec adderar det lilla extra.

Informationen lämnades för offentliggörande den 14 januari 2019, klockan 15.00.