Aztek blir Accelerate at Iver

14 november 2023 / Pressmeddelande

Aztek, ett av Norges ledande konsultföretag inom molntransformation och molnsäkerhet och sedan 2021 delägt av Iver, byter nu namn till Accelerate at Iver. Namnbytet gör relationen till Iver ännu tydligare och tillsammans med Accelerate at Iver i Sverige etableras nu en stark nordisk konsultverksamhet. Azteks nuvarande vd, Snorre Meland, har utsetts till att leda den nordiska verksamheten.

Efter flera strategiska förvärv av ledande konsult- och kompetensföretag inom molnbaserad infrastruktur, integration och systemutveckling i Sverige och Norge lanserade Iver sin dedikerade konsultverksamhet under namnet Accelerate at Iver i början av 2023. Inom konsultverksamheten ryms också Aztek, ett av Norges ledande konsultföretag inom molntransformation och molnsäkerhet, med cirka 150 medarbetare och kontor i Oslo och Trondheim. Nu byter också Aztek namn till Accelerate at Iver.

– Aztek har varit en del av Iver-familjen sedan 2021 men nu är det dags att ta nästa steg på vår resa. Accelerate at Iver växer rejält när Aztek byter namn och blir en stor nordisk konsultverksamhet med extra stark geografisk närvaro i Sverige och Norge. Vi har ett brett utbud där vi hjälper våra kunder på hela den agila resan från strategi och transformation till säkerhet, datadriven innovation och modern systemutveckling, något vi tillsammans kallar för digital innovation. Våra kunder finns inom en rad olika branscher, både inom privat och offentlig sektor, kundrelationer och uppdrag vi ska fortsätta att utveckla. Därutöver ska vi öka tempot i vårt samarbete med Iver och Ivers kunder, säger Snorre Meland, ledare för Accelerate at Iver.

Vi samlar all vår konsultkompetens under Accelerate at Iver för att på bästa sätt hjälpa våra kunder att maximera affärsnyttan av möjligheterna med moderna digitala lösningar. När vi nu samlar oss i en gemensam, dedikerad, konsultorganisation blir vi en bättre helhetsleverantör för våra kunder där vi kan säkerställa rätt kompetens till rätt uppdrag och lösa komplexa uppgifter som utvecklar våra kunder, våra team och våra konsulter på individnivå, säger Juko Hakala, vd på Iver.

Idag, när vi byter namn, blir vi drygt 300 medarbetare inom Accelerate at Iver och tillsammans är vi en attraktiv arbetsplats för konsulter och specialister som vill arbeta med att realisera våra kunders digitala möjligheter med modern teknik, avslutar Snorre Meland.

För mer information, kontakta:
Snorre Meland, ledare för Accelerate at Iver, +47 928 44 993, snorre.meland@iver.no

Jakob Tapper, information, Iver, +46 739 81 63 33, jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,2 miljarder SEK och har cirka 1 700 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes 14 november 2023, klockan 09.00.
Person på bild: Snorre Meland