Flexibilitet och transparens var avgörande för Sängjätten

8 april 2019 / Pressmeddelande

När Sängjätten sökte en IT-partner som kunde axla deras IT som helhet föll valet på Candidator DGC. Ett avtal är precis signerat och flytten av Sängjättens drift påbörjas under våren. Sängjätten består idag av ett kontor i Frölunda samt 27 butiker över hela Sverige som alla kommer omfattas av leveransen.

”Vi är mycket glada över att få arbeta med Sängjättenkoncernen som har byggt upp sina sängspecialistbutiker runt om i Sverige med stora framtidsplaner. Att de väljer oss är åter igen ett bevis på att vi har en mycket bra produkt även när det kommer till retailleveranser. Vi visade att vi har en välpaketerad leverans och att vi har bra verktyg för att arbeta transparent mot våra kunder.” säger Tobias Hallengren på Candidator DGC.

Candidator DGC kommer i första hand att ta över den driften som Sängjätten har idag och tar även ett helhetsgrepp över butikerna där Candidator DGCs erkända retailkoncept iRetail kommer implementeras. Candidator DGC strävar alltid efter att vara en partner till sina kunder och tar gärna ett helhetsansvar över IT-leveransen. Förutom en stark retailleverans är serviceteamen och deras arbetssätt en framgångsfaktor i detta vilket gör att Candidator DGC uppfattas som en partner snarare än en ren IT-leverantör.

”För oss var enkelheten, flexibiliteten och transparensen i sättet att köpa IT-tjänster den avgörande faktorn i valet av IT-partner. Candidator DGC ger oss goda förutsättningar i vårt mål att ge våra kunder en mer sömlös köpupplevelse”. säger Daniel Magnusson på Sängjätten.

 

Kontaktpersoner

Tobias Hallengren, försäljning Candidator DGC, tobias.hallengren@candidator.se, +46 322 671033

Daniel Magnusson, E-commerce Manager Sängjätten, daniel.magnusson@sangjatten.se, +46 31 65 66 69

 

Om Sängjätten Sverige AB

Sängjätten öppnade 1992 som Sveriges första specialbutik för sängar och är idag en av Sveriges ledande leverantörer inom sängar och sovrum. Sängjätten erbjuder bland annat sängmöbler, täcken, kuddar och sängkläder för det kompletta sovrummet. Kedjan anpassar hela tiden sina butiker och det noga utvalda sortimentet efter kundernas nya krav. Sedan 2016 ägs Sängjätten av Beter Bed Holding Nv.

Om Candidator DGC

Candidator DGC är ett framgångsrikt företag inom IT-drift med en omsättning på cirka SEK 1 miljard. Det bildades 2018 då de EQT-ägda företagen Candidator och DGC sammanfördes i en grupp under EQT:s ledning. Under år 2019 kommer bolagen att integreras fullt ut med nytt namn. Den nya koncernen besitter en bredd som spänner över kundanpassade IT-drifttjänster till kompletta outsourcingtjänster på den svenska och nordiska marknaden. Företaget har en kraftig tillväxtagenda och ägs till nittio procent av private equity-bolaget EQT.