Claus Rydkjær tillträder som ny Chief Commercial Officer på Iver

23 april 2024 / Pressmeddelande

Iver har glädjen att offentliggöra utnämningen av Claus Rydkjær till ny Chief Commercial Officer (CCO). Claus tillträder sin roll den 1 maj 2024 och kommer att ingå i Ivers koncernledning.

Claus Rydkjær är ny CCO på Iver. Claus har bred erfarenhet av ledarskap och konsultverksamheter från tidigare roller som Managing Director på Capgemini Danmark och Chief Operating Officer på Capgemini Nordic, samt från sin tid på företag som BCG, Accenture och Microsoft.

Claus efterträder Johan Christenson som har haft rollen som interim CCO. När Claus tillträder kommer Johans fokus flyttas till att stärka och expandera Ivers plattforms- och molnstrategi för att möta föränderliga kundbehov i olika branscher.

- Jag ser fram emot att börja på Iver och att få spela en nyckelroll i att driva företaget framåt tillsammans med resten av ledningsgruppen. Jag ser stora möjligheter i att etablera Iver som en ledande nordisk tjänsteleverantör för både mindre och medelstora företag, samt för företag och organisationer med verksamhetskritiska behov inom avancerad infrastruktur och moln, cybersäkerhet samt data och regelefterlevnad, säger Claus Rydkjær, tillträdande CCO på Iver.

Ivers nya strategi, och operativa modell, bygger på att flytta hundratals tekniker närmre kund för att på ett bättre sätt tillgodose föränderliga och kritiska verksamhetsbehov– idag och i framtiden. Genom att flytta leveransteam med hög teknisk kompetens närmre kunderna ökar kvaliteten i kundleveransen ytterligare – och högkvalitativ drift, tillförlitlig data, robust säkerhet och efterlevnad, säkerställs.

- Vi är glada över att välkomna Claus till Ivers ledningsgrupp. Hans omfattande erfarenhet och starka meriter kommer att vara avgörande för att förverkliga vår nya strategi, driva vår affär framåt och uppnå våra ambitiösa mål. Med Claus som ny CCO kommer vi att fortsätta att stärka vår position som en pålitlig partner för företag och myndigheter som söker avancerade verksamhetskritiska IT-tjänster, säger Juko Hakala, CEO på Iver.

För ytterligare information, kontakta:
Jakob Tapper, information, Iver, +46 739 81 63 33, jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av IT-infrastruktur och plattformstjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden. Iver omsätter drygt 3 miljarder SEK, har cirka 1500 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor. Vi är stora nog att skala och agila nog för att utvecklas med våra kunder. Läs mer på iver.se.

Denna information publicerades den 23 april 2024, kl. 09.30 (CET).