Dina Försäkringar förlänger avtalet med Candidator DGC

28 januari 2019 / Pressmeddelande

Dina Försäkringar förlänger avtalet med Candidator DGC avseende IT-drifttjänster. Det nya avtalet sträcker sig över tre år och beräknas vara värt cirka 14 mkr.

Dina Försäkringar, som är 11 försäkringsbolag med kontor på cirka 45 platser över hela Sverige och samverkar under ett gemensamt varumärke, har förlängt avtalet med Candidator DGC avseende leverans av IT-drifttjänster. Candidator DGC ska leverera drift av operativsystem, applikationsdrift inklusive avancerad övervakning, databasdrift samt backup. Dina Försäkringar har varit kund hos Candidator DGC sedan 2012.

– Valet föll återigen på Candidator DGC. Vi kan konstatera att i vår strategiska förflyttning och transformation kan Candidator DGC, med sin strategi, matcha våra krav på framtida leveranser av IT-drifttjänster och via sitt kundnära arbetssätt leverera mervärde för oss som kund, säger Fatima Munir, CIO på Dina Försäkringar.

– Att vi för tredje gången vinner Dina Försäkringars fortsatta förtroende och tecknar ett nytt avtal är väldigt roligt. Förlängningen är ett kvitto på vårt goda samarbete och att vi som leverantör, med våra duktiga medarbetare, lever upp till kundens höga krav. Dina Försäkringar är en kvalificerad beställare av IT-drifttjänster och tillsammans har vi hittat en lösning med hög tillgänglighet och säkerhet som passar deras verksamhet. Vi är tacksamma för deras fortsatta förtroende och våra medarbetares fina arbete, säger Magnus Blom, affärsområdeschef på Candidator DGC.

För mer information, kontakta:
Magnus Blom, affärsområdeschef, Candidator DGC, telefon: +46 70 454 76 33, e-post: magnus.blom@dgc.se
Jakob Tapper, informationsansvarig, Candidator DGC, telefon: +46 8 506 502 18 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se

Om Candidator DGC
Candidator DGC är ett framgångsrikt företag inom IT-drift med en omsättning på cirka SEK 1 miljard. Det bildades 2018 då de EQT-ägda företagen Candidator och DGC sammanfördes i en grupp under EQT:s ledning. Under år 2019 kommer bolagen att integreras fullt ut med nytt namn. Den nya koncernen besitter en bredd som spänner över kundanpassade IT-drifttjänster till kompletta outsourcingtjänster på den svenska och nordiska marknaden. Företaget har en kraftig tillväxtagenda och ägs till 90 procent av private equity-bolaget EQT.

Informationen offentliggjordes den 29 januari 2019, klockan 08.30.