Möt Kristoffer!

Enterprise Agility Coach

play_arrow

Kristoffer Ryeng är Enterprise Agility Coach och har arbetat på Accelerate at Iver (tidigare Aztek) sedan oktober 2022. Han trivs med att ingen dag är den andra lik, och valde att börja på Aztek på grund av den professionella miljön och möjligheten till givande jobbdiskussioner med kollegorna. 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?   
Ingen dag är egentligen den andra lik, men just nu har jag ett uppdrag hos Viken och då ser det ut så här:  
En hel del Teams-möten varvat med kaffe, och däremellan dokumentation (anteckningar och arkitekturmodellering). Jag jobbar hemifrån ungefär tre dagar i veckan och på plats de två andra. Samtidigt försöker jag också delta i branschseminarier där jag träffar nya människor minst en gång i veckan, eftersom det ger mig väldigt mycket. 

Vilka kunder eller projekt trivs du bäst med?  
Jag föredrar den privata sektorn och gärna kunder som inte har kommit så långt på den agila resan, men som har ”sett ljuset”.  
Jag motiveras av att göra verklig skillnad för samhället, utöver min egen yrkesutveckling och att träffa nya människor. 

Kan du berätta lite om din väg hit?  
Jag har faktiskt en väldigt otraditionell karriär. Jag har en civilingenjörsexamen, men efter examen jobbade jag i nästan nio år på en gymnasieskola. De sista sju åren arbetade jag på IKT-programmet, där jag i tillägg till undervisningen jobbade mycket med kompetensutveckling och inrättandet av det som nu kallas informationsteknik och medieproduktion. Jag har fortfarande ett nära samarbete med IKT Norge och Abelia om utvecklingen av yrkesinriktad IKT.  
År 2017 gick jag över till en privat IT-tjänsteleverantör där jag var integrationsarkitekt och utvecklare. Här jobbade jag mycket med företagsarkitektur i samband med en fusion med två andra företag. Efter ett tag kände jag att min karriärutveckling stannade av lite och jag valde att gå till konsultvärlden som företagsarkitekt med ett agilt tankesätt. Här utvecklade jag ett stort intresse för Business Agility. När jag kom i kontakt med en person på Accelerate at Iver valde jag att börja här mycket på grund av den professionella miljön och möjligheten att få arbeta med Business Agility.  

Vad drömmer du om att göra i framtiden? 
Jag vill bidra till att fler i det norska (och internationella) näringslivet får upp ögonen för Business Agility, både för att det är bättre för alla som arbetar i företagen och för att det är väldigt lönsamt. Om vi ska kunna lösa de utmaningar som världen står inför med den gröna omställningen, energikrisen och digitaliseringen så har vi strängt taget inget val. 
Jag gillar verkligen att hålla föredrag, jobba med försäljning och engagera mig i sociala medier, så jag hoppas kunna göra mer av det. Dessutom har jag ambitionen att bli en go to-expert inom Business Agility, även utanför Accelerate at Iver. 

Vad gör du helst när du inte arbetar?  
Jag spelar volleyboll (inomhus) så ofta det går. Men med tre barn är det inte praktiskt genomförbart så ofta som jag skulle vilja … Annars tillbringar jag huvuddelen av min fritid med familjen och med barnens fritidsaktiviteter. 
Jag tillbringar också mycket tid på LinkedIn, även om det i många fall är lika mycket arbetsrelaterat som fritid. Men det får mig att slappna av och jag tycker att det ger mig mycket personligen. Jag har också ett par andra ideella uppdrag i gränslandet mellan arbete och fritid, t.ex. branschnätverket för digitalt ledarskap i Polytekniska föreningen och mentorskap för en student på USN.