Linuxtekniker - sökes till Iver Motala

Cloud & Infrastructure · Motala

Nu söker vi en Linuxtekniker som vill bli en del av Iver och som vill vara med och bidra till bättre IT-lösningar som gör skillnad för våra kunder! Är du vår nya kollega? 

Vi söker digsom har en förmåga att göra komplex IT enkel och som gillar att upprätthålla värdefulla kundrelationer. På Iver är lagandan stark och nu har du chansen att bli en del av vårt framgångsrika team i Motala!  

Din roll på Iver?

Vi har etablerat en dedikerad avdelning där du som Linuxtekniker kommer att arbeta med fokus på mindre till medelstora kunder (SMB-segmentet). I denna roll kommer du att ha en nära dialog med kunden och arbeta mer intensivt med skräddarsydda lösningar. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar systemförbättringar, drift och underhåll av operativsystem och produktapplikationer i våra kunders IT-miljöer, med en särskild tonvikt på Linux-miljöer och IT-säkerhetsaspekter.

Du kommer att vara involverad i nyinstallationer, uppgraderingar samt andra förbättringsåtgärder. Dessutom kommer du att hantera ärenden som vår servicedesk eskalerat vidare och tillhandahålla dem med kompetens, rutiner och dokumentation. Dina uppgifter kan även inkludera deltagande i kundmöten inför planerade underhållsåtgärder och samordning av arbetet med kunden. Som Linuxtekniker hos oss får du möjlighet att fördjupa dig inom Linux-miljöer och bidra till att säkerställa en robust och säker IT-infrastruktur för våra kunder.

Iver - Where technology meets business

 

Hos Iver får du möjlighet att arbeta med den senaste tekniken och vara med på en spännande tillväxtresa. Iver är ett bolag med entreprenöriella rötter och en kultur som präglas av flexibilitet och samarbete.

Vårt mål är att våra kunder – här i Norden och internationellt – ska se oss som en ledande partner för digital transformation. På Iver är vi inkluderande och strävar efter genuint samarbete där vi arbetar mot gemensamma mål. Inom Iver finns stora möjligheter till utveckling och vi står bakom dig när du vill lära dig mer – inom ditt specialområde, ledarskap eller nya områden.

Hos Iver är du också en del av ett ambitiöst och innovativt företag, vilket innebär att förbättra, testa, utvärdera och våga ändra hur vi gör saker är viktiga ingredienser och vi är övertygade om att det är så vi utvecklas. We’re not big blue. We’re yellow.

Din bakgrund och profil: 

För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha en god kompetens inom Linux-miljöer och IT-säkerhet. Du ska vara väl insatt i Linux-distributioner och ha gedigen erfarenhet av att arbeta med IT-drift i Linux-miljöer. Dessutom bör du ha erfarenhet av att implementera och underhålla säkerhetslösningar specifikt för Linux-plattformar. Personliga egenskaper som vi värdesätter inkluderar en stark vilja att kontinuerligt utveckla dina kunskaper inom Linux och IT-säkerhet, samt förmågan att hålla dig uppdaterad om de senaste teknikerna och trenderna inom området. Du bör vara en självgående problemlösare som kan fatta beslut självständigt när det behövs. Engagemang, samarbetsförmåga och förmågan att arbeta såväl i team som självständigt är också viktiga egenskaper.

Vi ser att du har kunskap inom följande områden:

 • Lösa komplexa problem och djupgående felsökning inom Linux-miljöer
 • Installation, drift, felsökning och underhåll av Linux-servermiljöer
 • Implementering av säkerhetslösningar för Linux-plattformar, inklusive patchning och MFA (Multi-Factor Authentication)
 • Containerdrift
 • PHP

Det är meriterande om du även har kunskaper inom Windows Server, Office 365/Azure och brandväggar, men huvudfokus ligger på Linux och IT-säkerhet.

  Placeringsort

  Du kommer ha möjlighet att ha en flexibel arbetsplats men utgår från vårt kontor i Motala.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Vi som arbetsgivare eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald. Känner du att Iver verkar vara en spännande arbetsplats, skicka in din ansökan redan idag! Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att kontakta Christian Holmgren (Christian.Holmgren@iver.se) eller Andreas Nilsson (Andreas.Nilsson@iver.se) om du har frågor kring tjänsten.

  Välkommen till Iver!

  Avdelning

  Cloud & Infrastructure

  Roll

  IT Technician

  Plats

  Motala

  Kontakt

  Kontakt
  Andreas Nilsson