Senior Microsoft DBA

Cloud & Infrastructure · Göteborg, Alingsås, Solna, Västerås, Örebro, Malmö · Hybridarbete

Vi på Iver letar efter nya talanger som vill vara med på vår resa. Vi ger samma löfte till våra kollegor som till våra kunder. Löftet är att alltid vara ”beside you”, ”behind you” och ”before you”. Vi kallar det för ”The Iver way”.
Nu söker vi en Senior Databasadministratör med inriktning Microsoft SQL och Azure databastjänster som vill bli en del av Iver och som vill vara med och bidra till bättre IT-lösningar som gör skillnad för våra kunder! Är du vår nya kollega?


Rollen som Senior DBA:

Som Senior DBA på Iver tillhör du ett Databasadministratörs-team bestående av seniora specialister. Du kommer ansvara för både förvaltning och framför allt utveckling av befintliga tjänster samt aktiv deltagande i utvecklingen av nya tjänster. Ibland kan detta innebära att leda hela projekt, med stöd från ledare och tjänsteägare i bakgrunden.

Din tekniska kompetens är av central betydelse. En fördel är om du är bekväm med infrastruktur som kod och har erfarenhet av scripting samt automationsverktyg som tex. Ansible. Dessutom är det viktigt att du har omfattande erfarenhet av olika databasmotorer och kan hantera installation, drift, förvaltning och felsökning. Dokumentation spelar en viktig roll, du förväntas kunna skapa detaljerade tjänstebeskrivningar och SOP (Standard Operating Procedures) för att stödja tjänsteleveransen.

Du förväntas driva effektiviseringar i hela processen, inklusive automatisering av SQL-leverans och debitering då processoptimering är en central del av arbetet. Det är dessutom viktigt att du ständigt ser helheten ur ett affärsmässigt perspektiv.

Vad erbjuder vi dig?

Iver - Where technology meets business. Hos Iver får du möjlighet att arbeta med den senaste tekniken och vara med på en spännande tillväxtresa. Iver är ett bolag med entreprenöriella rötter och en kultur som präglas av flexibilitet och samarbete. Vårt mål är att våra kunder – här i Norden och internationellt – ska se oss som en ledande partner för digital transformation.
Inom Iver finns stora möjligheter till utveckling och vi står bakom dig när du vill lära dig mer – inom ditt specialområde, ledarskap eller nya områden.
Hos Iver är du också en del av ett ambitiöst och innovativt företag, vilket innebär att förbättra, testa, utvärdera och våga ändra hur vi gör saker är viktiga ingredienser och vi är övertygade om att det är så vi utvecklas. We’re not big blue. We’re yellow!

Din bakgrund och profil:

Vi söker dig som är en erfaren Microsoft Databasadministratör med inriktning Microsoft SQL och Azure databastjänster. Erfarenhet av andra databasmotorer såsom Oracle, MySQL, PostegreSQL samt andra publika molntjänster är meriterande.
Du känner dig bekväm i rollen att vara expert såväl inför kund som att coacha dina kollegor och har en förmåga att vinna förtroende och att främja samarbete såväl internt som med våra kunder. Som person har du viljan och nyfikenheten att lära dig nytt och drivs av att leverera hög service till kund. Du har ett genuint intresse för teknik och trivs när du får ta ansvar och lösa utmaningar inom ditt område. 

Du besitter en majoritet av nedan erfarenhet och kompetens:

 • Gedigen erfarenhet av databasadministration inom Microsoft SQL
 • Erfarenhet av serverdrift
 • Kunskap och erfarenhet inom infrastruktur och drift
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då du kommunicerar med både interna och externa parter.
 • Erfarenhet av andra databasmotorer såsom Oracle, MySQL, PostegreSQL, MariaDB eller MongoDB samt andra publika molntjänster.
 • Kunskap om automatisering, Powershell och Scripting

Placeringsort:

Iver finns på 25 platser i Sverige & Norge. För denna roll är du välkommen att utgå från närmaste Iver kontor för dig! 


  Sök till oss!

  Vi som arbetsgivare eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald. Känner du att Iver verkar vara en spännande arbetsplats, skicka in din ansökan redan idag. Ansök senast: 2024-06-31. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Clas Heleander (clas.heleander@iver.se).
  Vi ser fram emot din ansökan!

  Avdelning

  Cloud & Infrastructure

  Roll

  Plats

  Göteborg, Alingsås, Solna, Västerås, Örebro, Malmö

  Kontakt

  Kontakt
  Kajsa Holzwart