Trygghet och proaktivitet avgörande för FAR

Kund: FAR

En delad IT-miljö, med en del lokalt och en del hos leverantör, blev krånglig och dyr. Med Ivers hjälp övergick FAR till en helhetslösning för IT-driften och fick samtidigt en förbättrad säkerhet, fullskalig service desk och ett långsiktigt partnersamarbete.

FAR är en branschorganisation för revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister. FAR utvecklar revisions- och rådgivningsbranschen genom bland annat rekommendationer, utbildning och remissverksamhet. FAR arrangerar också utbildningar, ger ut böcker, tidningar och digitala produkter och finns mitt i Stockholm med cirka 50 användare.

Vi har minskat våra risker och känner en annan trygghet idag. Dessutom har Iver levt upp till hur de uppfattades under upphandlingen.

Utmaningen

I den tidigare IT-miljön outsourcades viss serverdrift medan andra delar av serverparken stannade i huset. Att driva egna servrar, om än med stöd från leverantör, kan bli dyrt och arbetet med säkerhet och tillgänglighet krävande. Man upplevde att det var svårt att hänga med. FAR sökte en helhetsleverantör som utöver drift av servrar och system även hade en fullskalig service desk och kunde vara en långsiktig samarbetspartner. Efter en upphandling gick uppdraget till Iver.

Vi uppfattade Iver som både kompetenta och proaktiva. Kompetenta både inom generell IT-drift men också inom Microsofts utbud som är viktigt för oss. Proaktiva i form av att man hade ett brett utbud av tjänster, möjligheter att addera och ändra tjänster efter behov samt att Iver kontinuerligt utvecklade tjänster i takt med förändringar på marknaden, säger Åsa Olsson, IT-chef på FAR.

Fördelar

FAR har efter inledande övertagandeprojekt flyttat till Office 365. E-post, Skype och OneDrive har skapat en mobilitet som uppskattas högt, och fler och fler av modulerna i Office 365 börjar användas.

Vi har minskat våra risker och känner en annan trygghet idag. Dessutom har Iver levt upp till hur de uppfattades under upphandlingen.

Tjänster

Serverdriften finns i Ivers datahallar och man har även infört flera tjänster för att hantera säkerhet.

Vi är mycket nöjda med service desk och upplever att Iver är just så proaktiva som vi hoppades. De lyssnar på oss och hjälper oss till nya tjänster när vi får behov, avslutar Åsa Olsson.

Image Alt Text

Let’s bring yellow to your business!

Oavsett vad digital transformation innebär för just din verksamhet hjälper vi dig att hitta din bästa väg till molnet.

Hör av dig så startar vi din nya digitala resa idag.