Nära IT-samarbete blev framgångsfaktor för BRA

Kund: BRA

Med Iver som helhetsleverantör för all IT infrastruktur har flygbolaget BRA fått alla de lösningar som behövs för en stabil drift och support. BRA kan därmed helt fokusera på sin verksamhetsutveckling.

BRA, Braathens Regional Airlines, är ett privatägt flygbolag som primärt flyger inrikes i Sverige. BRA bildades 2016 då flera svenska regionalflygbolag slogs samman, bland annat Malmö Aviation och Sverigeflyg. BRA flyger till 19 destinationer och har 1100 anställda. Bolaget har som mål att vara helt fossilfritt år 2030.

Det är i själva samarbetet som vår allra största nöjdhet ligger, säger Michael Quist, CIO på BRA.

Utmaningen

Utmaningen när flera bolag skulle bli ett var att få en enhetlig och gemensam IT-drift. Genom att Iver tar ett helhetsansvar har BRA nu en standardiserad IT-leverans.

Lösningen 

Ivers leverans till BRA började i liten skala år 2016 efter att BRA fått en rekommendation från en annan leverantör. Sedan dess har samarbetet växt och fler tjänster adderats. Från att BRA flyttade sina servrar till Ivers datahallar 2016 är nu Iver helhetsleverantör av all IT-drift. Alla kundcenter hos BRA nyttjar till exempel Ivers telefonitjänst med integrerat kontaktcenter. Det ger BRA en flexibilitet och stora möjligheter att möta sina kunder via bland annat tal, chatt och sociala medier.

En av Ivers styrkor är att man har ett personligt kundteam, när man ringer till supporten kommer man inte till en okänd tekniker utan det är som att ringa till en kollega.

Vi arbetar på daglig basis med vårt serviceteam och de är som en del i vår organisation. Ivers gruppchef är till exempel alltid med på våra interna veckomöten. Det är i själva samarbetet som vår allra största nöjdhet ligger, vi har en mycket nära dialog och Iver är som en partner till oss. När vi mäter vår interna kundnöjdhet mot Iver ligger det på 4,8 av 5,0,  säger Michael Quist, CIO på BRA.

Tjänster

BRA som verkar inom en bransch med mycket höga krav på säkerhet har själva specialkompetens inom flera olika områden på sin IT-avdelning, till exempel process och analys, IT operation och business intelligence. De fem personerna på IT-avdelningen som arbetar med bland annat infrastrukturen och de interna applikationerna har en nära dialog med Iver.

Att vi har en bra IT-support som våra medarbetare enkelt kan få tag på är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att göra vårt jobb och ge våra passagerare en bra upplevelse.

Genom att vi på IT-avdelningen har tillgång till ”Leverantörens” Kundportal har vi full kontroll och insyn direkt i ärendehanteringssystemet, där följer vi Ivers arbete med full transparens. Iver är väldigt lyhörda, kundnära och har en stark vilja att ge oss de lösningar som vi behöver för att vår verksamhet ska utvecklas, säger Michael om samarbetet med Iver.

Let’s bring yellow to your business!

Oavsett vad digital transformation innebär för just din verksamhet hjälper vi dig att hitta din bästa väg till molnet.

Hör av dig så startar vi din nya digitala resa idag.