IT-miljön klarade en mäktig företagsexpansion

Kund: Serneke

Serneke behövde en IT-partner att växa med. Efter ett tioårigt samarbete med Iver är Serneke en av Sveriges största byggkoncerner.

Serneke och Iver är två bolag som har nära anknytning till Alingsås, många års erfarenhet inom sina branscher och båda har genomgått en enorm expansionsfas som fortfarande pågår. Framförallt har de ett nära samarbete sedan 2009 där de tillsammans utvecklat sina verksamheter. Serneke grundades 2002 och var ett relativt litet bolag med stora visioner när de kontaktade Iver. Idag har koncernen 1100 medarbetare och är en av Sveriges största byggkoncerner.  

Utmaningen 

IT-driften påverkar alla Sernekes medarbetare och är en kritisk faktor ute på byggena. Driften måste vara uppe och alla måste komma åt sina system för att arbetet ska kunna fortgå.  

Iver känner vår miljö, förstår våra behov och vi arbetar som ett team.

Vi hade höga mål och vi växte kopiöst, vi behövde en IT-partner som vi kunde växa med. 2009 hade vi ingen egen IT-avdelning och vi sökte efter en partner som kunde ta ett helhetsgrepp om vår IT. Idag har vi fortfarande ett nära samarbete med Iver samtidigt som vi har en egen IT-avdelning. Vi värdesätter att Iver förser oss med en stabil, säker och flexibel miljö som uppfyller våra krav över tid, säger Niclas Ölander, IT-chef på Serneke. 

Lösningen 

Eftersom Serneke växer måste IT-lösningen vara sömlös och kunna expandera utan att skapa avbrott i verksamheten. Serneke har en uttalad strategi att fortsätta växa och för att framtidssäkra sin IT går de mer och mer mot en hybrid IT-miljö.  

Många av våra cloudlösningar måste integreras i den befintliga miljön och vi känner oss trygga i att Iver alltid ser till vårt bästa oavsett lösning. Vi har inte bara valt Iver en gång utan vi har förlängt vårt avtal ett flertal gånger och vi är mycket nöjda med det samarbetet vi hittat. Iver känner vår miljö, förstår våra behov och vi arbetar som ett team. Vi värdesätter att vår egen IT-avdelning tillsammans med Iver alltid kan lösa incidenter genom en bra dialog, vi kommer alltid framåt tillsammans, säger Niclas Ölander. 

Let’s bring yellow to your business!

Oavsett vad digital transformation innebär för just din verksamhet hjälper vi dig att hitta din bästa väg till molnet.

Hör av dig så startar vi din nya digitala resa idag.