Svevia ny kund till Iver

16 oktober 2020 / Pressmeddelande

Svevia, specialisten på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur, har valt Iver som ny leverantör av IT-tjänster. Avtalet sträcker sig över tre år.

Svevia, med verksamhet på över 100 platser i Sverige och Norge och med cirka 1 900 medarbetare, har valt Iver som ny leverantör av IT-tjänster. De kommande tre åren ska Iver leverera klienter och andra mobila enheter som tjänst och kommer under avtalsperioden hantera cirka 4 500 enheter åt Svevia. I avtalet ingår även kringtjänster som livscykelhantering, installation, logistik och lagerhantering.

- Iver ger oss utrymme att fokusera på vår kärnverksamhet genom att underlätta leveransen av moderna arbetsplatser till användarna säger Emil Tjälldén, Enhetschef, Drift och Infra, på Svevia.

- Vi på Iver är förstås väldigt stolta över att vi vunnit Svevias förtroende. Svevia är en stor organisation och en mycket kompetent upphandlare av IT-tjänster. Nu ska vi med ett stort personligt engagemang och ett proaktivt förhållningssätt säkerställa att vi blir en långsiktig och hållbar partner som stöttar Svevia på den svenska och norska marknaden, säger Magnus Furmarker, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Magnus Furmarker, regionchef öst, Iver, telefon: +46 732 36 52 49, e-post: magnus.furmarker@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Foto: Patrick Trägårdh

Om Iver
Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har vi, med EQT som ägare, vuxit oss starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo, Ismotec, IT Gården och Britt. Iver omsätter drygt 2,3 miljarder SEK och har cirka 1 200 medarbetare. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 16 oktober 2020, klockan 08.30.