Stockholms studentbostäder väljer Iver som ny IT-driftleverantör

8 oktober 2020 / Pressmeddelande

Stockholms studentbostäder, störst på studentbostäder i Sverige, har valt Iver som ny leverantör av IT-drifttjänster. Avtalet sträcker sig över tre år och är värt cirka 6 mkr. Färdig leverans och full driftsättning är planerad till slutet av november 2020.

Stiftelsen Stockholms studentbostäder, störst på studentbostäder i Sverige med omkring 8 000 rum och lägenheter i Stockholm, Solna, Nacka, Täby och Huddinge, har valt Iver som ny leverantör av IT-drifttjänster. Iver tar ett helhetsansvar för Stockholms studentbostäders IT-drift genom leverans av serverdrift, klienthantering, nätdrift, SPOC och användarsupport samt Office 365.

- Vi satsar stort på digitalisering framöver och Iver blir en viktig partner i detta. Vi är ”av, för, med studenter” och för att möta våra hyresgästers behov på bästa sätt vet vi att vi behöver ligga i framkant digitalt, säger Andreas Warg, IT- och digitaliseringschef på Stockholms studentbostäder.

- Det är förstås mycket viktigt för vår fortsatta tillväxt att vi vinner nya kunder och vi på Iver är självklart glada över att Stockholms studentbostäder nu är kund. Under upphandlingen har vi varit lyhörda för Stockholms studentbostäders behov och krav avseende teknisk lösning, vårt hållbarhetsarbete och den nyckelkompetens vi ställer upp med i centrala roller som KAM, TAM och SDM. Vi har presenterat en relevant och hållbar lösning och våra engagerade medarbetare kommer säkerställa att Stockholms studentbostäder blir en nöjd kund, säger Magnus Furmarker, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Magnus Furmarker, regionchef öst, Iver, telefon: +46 732 36 52 49, e-post: magnus.furmarker@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har vi, med EQT som ägare, vuxit oss starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo, Ismotec, IT Gården och Britt. Iver omsätter drygt 2,3 miljarder SEK och har cirka 1 200 medarbetare. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 8 oktober 2020, klockan 08.30.