Öhlins tecknar nytt mångårigt avtal med Iver

11 oktober 2023 / Pressmeddelande

Öhlins, som utvecklar och tillverkar avancerade fjädringssystem för bil-, motorcykel- och motorsportindustrin, och Iver har tecknat ett nytt mångårigt avtal avseende leverans av IT-infrastrukturtjänster.

Iver har varit leverantör av IT-infrastrukturtjänster till Öhlins under tio år och nu förlängs samarbetet när ett nytt mångårigt avtal tecknats. Iver ska under den kommande avtalsperioden leverera tjänster inom områden som moln- och infrastruktur samt arbetsplats. Därtill ska Iver även leverera kundportal samt samverkanstjänster och transitionsprojekt.

Leveransen av tjänster sker i Ivers integrerade multi-cloud-plattform vilket ger Öhlins rätt förutsättningar för att maximera nyttan i sin molntransformation. Leveransen sker stegvis, med full flexibilitet och en en pay-as-you-go-modell vilket ger Öhlins möjligheter att nyttja respektive molnplattforms styrkor kombinerat med gemensamma driftprocesser och behörighetssystem.

Vi ser fram emot att ytterligare utveckla det mångåriga samarbetet med Iver baserat på deras nya moderna plattformar, säger Arnold Hovén, IT-chef på Öhlins.

– Vi är förstås stolta och glada över att vi återigen får ett förnyat förtroende från Öhlins. Vi har haft ett partnerskap i närmare tio år vilket självklart givit oss värdefulla insikter och kunskaper om Öhlins verksamhet och mål. Nu moderniseras och utvecklas vår tjänsteleverans, vi kommer fortsätta vårt framgångsrika samarbete med en djup förståelse för deras affär och mål samt skapa rätt möjligheter för Öhlins fortsatta digitalisering, säger Johan Christenson, Interim EVP Enterprise, på Iver.

För mer information, kontakta:
Johan Christenson, Interim EVP Enterprise, Iver, +46 73 331 21 36, johan.christenson@iver.se

Jakob Tapper, information, Iver, +46 739 81 63 33, jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,2 miljarder SEK och har cirka 1 700 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes 11 oktober 2023, klockan 09.00.

Taggar: Infrastruktur Industri och tillverkning