Ny storaffär när Martin & Servera väljer Iver som ny IT-partner

17 mars 2022 / Pressmeddelande

Martin & Servera-gruppen, Sveriges ledande grossist för restauranger och storkök, har valt Iver som ny IT-partner. Avtalet sträcker sig över fem år och beräknas vara värt cirka 85 mkr.

Martin & Servera-gruppen, som består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött, har valt Iver som ny IT-partner. Det nya avtalet sträcker sig över fem år.

Iver kommer att leverera en komplett infrastrukturlösning baserat på sin referensarkitektur där säkerhet och automation är de viktigaste grundpelarna. Lösningen innehåller komplexa servermiljöer baserat på x86-arkitektur samt IBMi. I Ivers leverans till Martin & Servera ingår även cybersäkerhetstjänster, arbetsplatstjänster och managering av publika molntjänster.

– I vår upphandling sökte vi efter en leverantör med bred erfarenhet och stor vana av en nordisk IT-leverans. Under processen blev det tydligt att Iver är rätt partner för oss och vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt partnerskap, säger Erik Ericson, Drift- & Teknikchef, på Martin & Servera.

– Vi har under upphandlingen fokuserat på att ta fram ett förslag som uppfyller de höga krav som Martin & Servera har på informationssäkerhet, kostnadseffektivitet och automation för att kunna stötta dem i deras fortsatta digitala transformation. Vi är stolta över att få Martin & Serveras förtroende och ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

För mer information, kontakta:
Carl-Magnus Månsson, vd och koncernchef Iver, telefon: +46 73 668 92 74, e-post: carl-magnus.mansson@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 2,8 miljarder SEK och har cirka 1 500 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 17 mars 2022, klockan 09.00.