Netel förlänger och utökar avtalet med Iver

27 maj 2020 / Pressmeddelande

Netel, som bygger fysiska tele-, bredbands- och elnät i Norden och Tyskland, har förlängt och utökat avtalet avseende arbetsplatstjänster med Iver. Det nya avtalet sträcker sig över tre år och beräknas vara värt drygt 10 mkr.

Entreprenadbolaget Netel som bygger fysiska tele-, bredbands- och elnät i Norden och Tyskland åt teleoperatörer, nätägare, fastighetsägare, byggföretag, bostadsbolag och bostadsrättsföreningar har tecknat ett nytt avtal med Iver avseende leverans av arbetsplatstjänster. Iver ska leverera en komplett tjänst, som bland annat innehåller hårdvara, installation, support, försäkring samt miljöhantering, till en fast månadskostnad per användare. Utöver leveransen av arbetsplatstjänster levererar Iver även IT-drifttjänster till Netel.

- Med detta avtal säkerställer vi att vi får en komplett IT-leverans där vår partner Iver får, och tar, fullt ansvar för vår IT-infrastruktur och verkar som vår externa IT-avdelning, säger David Wirsén, CIO på Netel.

- Det känns förstås fantastiskt bra att vi får förnyat och utökat förtroende av Netel som för tredje gången väljer att förlänga avtalet med oss. Förnyade förtroenden från våra kunder är avgörande för vår tillväxt och ett kvitto på att vi lever upp till våra kunders högt ställda förväntningar. Våra moderna arbetsplatstjänster, i detta fall tillsammans med våra IT-drifttjänster, ger Netel en modern och skalbar lösning som ger Netel rätt förutsättningar för fortsatt verksamhetsutveckling och tillväxt, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Mikael Ryberg, regionchef, Iver, telefon: +46 730 89 43 82, e-post: mikael.ryberg@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har vi, med EQT som ägare, vuxit oss starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo, Ismotec, IT Gården och Britt. Iver omsätter drygt 2,1 miljarder SEK och har cirka 1 200 medarbetare. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 27 maj 2020, klockan 09.30.