Lindab och Iver fördjupar samarbetet med transformation till molnet

6 april 2021 / Pressmeddelande

Iver har utökat sitt partnerskap med Lindab och ingått ett nytt avtal som omfattar leverans av tjänster kopplat till Lindabs inledande transformation till en molnbaserad IT-miljö.

Lindab har valt Iver som rådgivande partner och leverantör av tjänster kopplat till Lindabs inledande transformation till en molnbaserad IT-miljö. Iver ska bland annat leverera en virtualseringsplattform där Lindab kan administrera virtuella maskiner och tillhörande nätverk. Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar för byggbranschen inom bygg- och ventilationssektorn. Lindab har över 5 000 anställda och är etablerat i över 30 länder.

– Vi har ett flerårigt samarbete med Iver och högt förtroende för deras kompetens inom infrastruktur- och kapacitetstjänster. Lindab behöver frigöra sina interna IS/IT-resurser för transformation till molntjänster, primärt till Microsoft Azure, M365 och D365. Valet av Iver som infrastrukturleverantör gjordes i hög grad på grund av flexibiliteten i deras erbjudande samt redundans, säkerhet och skalbarhet i infrastrukturplattformen som etableras i Ivers datacenter säger Lars-Göran Eklöf, CIO på Lindab.

– Det känns fantastiskt att vi nu tar nästa steg i vårt samarbete med Lindab och att vi nu skarpt går in i rollen som rådgivande partner och tjänsteleverantör i deras inledande transformation till en mer molnbaserad IT-miljö. Ett framgångsrikt samarbete mellan oss och Lindab finns etablerat sedan tidigare avtalsperioder och det är vår förståelse för Lindabs affär och de utmaningar de står inför som ger oss rätt förutsättningar att leverera tjänster som möjliggör Lindabs innovation. Jag är tacksam och glad över att vi har kompetenta och engagerade medarbetare som kommer säkerställa att Lindab blir en nöjd kund, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Mikael Ryberg, regionchef, Iver, telefon: +46 73 089 43 82, e-post: mikael.ryberg@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver utvecklar, paketerar och levererar IT-tjänster som ger digitala konkurrensfördelar och möjliggör innovation. Vi guidar våra kunder genom ett IT-landskap som ständigt förändras och gör det enkelt att ta del av ny teknik och moderna arbetssätt. Våra kunder finns i alla branscher och vi levererar våra tjänster till medelstora och stora företag, organisationer och offentlig sektor. Med säte i Stockholm verkar Iver i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion, alltid nära kunden. Iver omsätter drygt 2,3 miljarder SEK och har cirka 1 200 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor i Sverige och Norge. Vi är stora men finns nära våra kunder, både geografisk och i tanken. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 6 april 2021, klockan 11.00.