Iver vinnare i Inspektionen för socialförsäkringens IT-driftupphandling

4 september 2020 / Pressmeddelande

Iver är vinnare i Inspektionen för socialförsäkringens (ISF) upphandling av IT-drift. Avtalet sträcker sig över tre år med en möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Iver är vinnare i ISF:s upphandling av IT-drift. ISF är en statlig myndighet som arbetar för en rättssäker och effektiv socialförsäkring som är hållbar för samhället och ger trygghet för individen. ISF granskar socialförsäkringen genom systemtillsyn och effektivitetsgranskning. I ISF:s granskningsområde ingår i första hand tre myndigheter: Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Ivers leverans till ISF omfattar serverdrift och backuptjänster, klientdrift, support och kommunikation. Driftsättning av tjänsterna planeras till i början av hösten 2020.

- Att vi fortsätter vinna nya upphandlingar inom offentlig sektor känns förstås mycket bra och är viktigt för vår fortsatta tillväxt. Nu ska vi säkerställa att vi ökar ISF:s produktivitet och effektivitet genom att leverera tjänster med hög tillgänglighet med bra support, säger Magnus Furmarker, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Magnus Furmarker, regionchef öst, Iver, telefon: +46 732 36 52 49, e-post: magnus.furmarker@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har vi, med EQT som ägare, vuxit oss starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo, Ismotec, IT Gården och Britt. Iver omsätter drygt 2,3 miljarder SEK och har cirka 1 200 medarbetare. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 4 september 2020, klockan 08.30.