Iver vinnare i CSN:s upphandling ”Digital arbetsplats som tjänst”

9 februari 2023 / Pressmeddelande

Iver är vinnare i CSN:s (Centrala studiestödsnämnden) upphandling ”Digital arbetsplats som tjänst”. Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning upp till en total avtalstid om sju år.

Iver är vinnare av CSN:s upphandling av digitala arbetsplatstjänster. CSN hanterar det svenska studiestödet samt hemutrustningslån och körkortslån. CSN är också statistikansvarig myndighet för studiestödet. Alla i Sverige har möjlighet att studera med hjälp av studiestödet. Det spelar ingen roll vilken social, ekonomisk och geografisk bakgrund en person har, studiestödet och CSN bidrar till kunskapssamhället och en god samhällsekonomi. CSN har sitt huvudkontor i Sundsvall och finns därutöver på 10 orter runtom i landet och har drygt 1 200 anställda.

Iver ska leverera komplett digital arbetsplatstjänst till CSN:s medarbetare vilket omfattar klientutrustning, livscykelhantering, managerade arbetsplatstjänster och inkluderande applikationer, kommunikations- och infrastrukturtjänster, servicedesk i 2:a och 3:e linjen samt på platsen support och konsulttjänster.

– Att vi återigen vinner en ny stor kund visar att vi har ett relevant erbjudande och att vi levererar moderna tjänster för moderna arbetssätt, både till den offentliga och privata sektorn. Vårt kundteam har genom engagemang och driv lyckats visa för CSN att vi är rätt partner för dem vilket vi självklart är stolta och glada för. Därutöver är vårt samarbete med CSN också betydelsefullt utifrån ett geografiskt perspektiv då det stärker vår position i den norra delen av Sverige, en tillväxtregion där vi ser stora möjligheter framöver. Vi på Iver ser fram emot ett nära och långvarigt samarbete med CSN och att göra CSN till en nöjd kund, säger Magne Solberg, EVP Enterprise, på Iver.

För mer information, kontakta:
Magne Solberg, EVP Enterprise, Iver, +47 920 16 805, magne.solberg@iver.no

Jakob Tapper, information, Iver, +46 739 81 63 33, jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,2 miljarder SEK och har cirka 1 700 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 9 februari 2023, klockan 09.00.

Taggar: Modern arbetsplats Offentlig sektor