Iver ska driva Skånska Byggvarors digitalisering

30 november 2022 / Pressmeddelande

Iver utökar sin leverans till Skånska Byggvaror. Ett nytt avtal är tecknat där Iver ska leverera serverdrifttjänsten ”Cloud Platform”, en modern serverdriftlösning med fokus på skalbarhet och transformation mot en mer molnbaserad IT-miljö.

Iver och Skånska Byggvaror har tecknat ett nytt mångårigt avtal om leverans av tjänsten Cloud Platform, en modern serverdriftlösning och virtualiseringsplattform som möjliggör en ökad digitalisering av Skånska Byggvarors verksamhet genom användning av moderna molntjänster. Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

Det nya avtalet är en utökning av Ivers leverans. Sedan tidigare är Iver leverantör av supporttjänster, licenshantering och konsulttjänster till Skånska Byggvaror.

– Med detta projekt sätter vi starten till att få en samlad driftsituation som är snabbfotad och optimerad för vår utveckling av affären. Vi har sedan tidigare ett mycket bra samarbete med Iver varför det kändes naturligt att här utöka vårt samarbete ytterligare, säger Michael Holm, CTO, på Skånska Byggvaror.

– Det är alltid extra kul när ett existerande samarbete utökas och när vi vinner kundens förtroende att leverera fler tjänster. Vi har haft ett nära samarbete med Skånska Byggvaror, ett samarbete som givit oss värdefulla insikter och kunskap om deras verksamhet, vision och målbild för framtiden. Med detta i bagaget kan vi bättre förståelse för hur vi genom en modern tjänsteleverans kan bidra till att driva Skånska Byggvarors fortsatta digitalisering genom moderna molntjänster. Jag är stolt och glad över hur våra kompetenta kundteam är med och driver Skånska Byggvarors utveckling och affär, säger Mikael Ryberg, SVP Small and Midsize Business, Iver.

För mer information, kontakta:
Mikael Rydberg, SVP SMB, Iver, +46 73 089 43 82, mikael.ryberg@iver.se

Jakob Tapper, information, Iver, +46 739 81 63 33, jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,1 miljarder SEK och har cirka 1 600 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 30 november 2022, klockan 09.00.