Iver och Netel tecknar nytt mångårigt avtal

16 maj 2023 / Pressmeddelande

Iver och Netel förlänger och utökar sitt samarbete när ett nytt mångårigt avtal tecknats. Iver ska inom ramen för det nya avtalet bland annat leverera tjänster inom multi-cloud och säkerhet.

Iver har tecknat ett nytt avtal med Netel som ska tillgodose Netels affärsbehov av moderna IT-tjänster när verksamheten fortsätter att expandera sin verksamhet till fler europeiska marknader. Iver ska bland annat leverera tjänster inom multi-cloud, administration och rådgivning men även säkerhetstjänster som SOC och EDR. Netel är ledande specialister på kritisk infrastruktur i norra Europa med över 20 års erfarenhet av att utföra projekt samt service och underhåll åt branschens största aktörer inom kraft, telekommunikation, fjärrvärme samt vatten och avlopp.  

– I takt med vår expansion till flera europeiska marknader fortsätter vi att driva på vår digitala transformation och ökar användningen av moderna moln- och säkerhetstjänster, säger Johan Olofsson, Head of Group Operational Support på Netel.

– Netels tillväxt fortsätter och vår ambition som IT-partner är att med rätt typ av rådgivning och tjänsteleverans vara en stark och bidragande möjliggörare för att Netel ska nå sina affärsmål. Tillsammans med Netel designar vi en skräddarsydd multi-cloudlösning som gör att Netel får ut mesta möjliga nytta och värde av sin fortsatta digitalisering. Att vi får förnyat förtroende från Netel och vara med på deras fortsatta tillväxtresa känns förstås väldigt bra och vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Magne Solberg, EVP Enterprise, på Iver.

För mer information, kontakta:
Magne Solberg, EVP Enterprise, Iver, +47 920 16 805, magne.solberg@iver.no

Jakob Tapper, information, Iver, +46 739 81 63 33, jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,2 miljarder SEK och har cirka 1 700 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes 16 maj 2023, klockan 09.00.