Iver blir Veolias partner på deras resa in i AWS

28 november 2019 / Pressmeddelande

Veolia Nordic, en del av globala Veolia Environnement SA, har valt Iver som driftpartner och rådgivare när Veolia ska migrera sin servermiljö in i AWS. Avtalet sträcker sig över tre år.

Veolia Nordic, en del av Veolia Environnement SA som är ett av världens ledande miljöföretag med nära 171 000 anställda över hela världen och med lösningar inom energi, vatten och återvinning, har valt Iver som partner när servermiljön ska migreras till AWS. I Veolias transformation till användande av AWS-tjänster är Iver delaktig i rollen som teknisk partner och rådgivare. Iver ska även leverera övervakning och incidenthantering till Veolia Nordic.

- Vi är väldigt glada att kunna fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Iver även efter att vi migrerat vår servermiljö till AWS. Valet föll på Iver då de kunde uppvisa stark teknisk kompetens med AWS-certifierade resurser, ett stort engagemang, konkurrensmässiga priser och god kännedom av vår miljö, säger Jenny Regnér, CIO Veolia Nordic.

- Att vi på Iver får förtroendet att vara partner till Veolia i deras spännande digitala transformationsresa in i AWS och cloud känns mycket bra. Avtalet med Veolia ligger helt i linje med vår ”cloud agnostic-strategi” som innebär att vi hjälper kunden att nå sin fulla potential, oavsett vilken teknisk plattform tjänsterna levereras på. Vi erbjuder ett brett utbud av infrastruktur- och drifttjänster, både i egna datacenter och i publika moln, alltid nära kunden, säger Johan Åkerlund, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Johan Åkerlund, regionchef, Iver, telefon: +46 70 349 07 80, e-post: johan.akerlund@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har vi, med EQT som ägare, vuxit oss starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo, Ismotec och IT Gården. Iver omsätter drygt 1,7 miljarder SEK och har cirka 1 000 medarbetare. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 28 november 2019, klockan 10.30.