Inera, som har uppdraget att digitalisera välfärden, förlänger och utökar samarbetet med Iver

5 oktober 2022 / Pressmeddelande

Iver har tecknat avtal med Inera om ett utökat samarbete och leverans avseende PKI-infrastruktur och tillhörande tjänster med särskilt fokus på informations- och cybersäkerhet.

Inera är ett aktiebolag som ägs av regioner, kommuner och SKR Företag. Uppdraget är att skapa förutsättningar för att digitalisera välfärden, genom att förse ägarna med gemensam digital infrastruktur och arkitektur. Inera är sedan tidigare kund till Iver och har nu valt att utöka samarbetet avseende infrastruktur och tjänster inom PKI med särskilt höga krav på informations- och cybersäkerhet. PKI möjliggör säker elektronisk kommunikation, autentisering och signering genom processer och infrastruktur som använder sig av publika och privata nycklar och certifikat.

– Vi har under många år varit en ledande leverantör i Norden av PKI-infrastruktur och tillhörande tjänster. Dessa tjänster kräver såväl specialistkompetens som förmågan att uppfylla de högsta krav på informations- och cybersäkerhet som finns på outsourcingmarknaden. Att vi har vunnit Ineras förtroende inom även detta område är vi väldigt glada för och vi kommer nu fokusera på att leverera tjänsterna med den höga nivå av informations- och cybersäkerhet som är avtalad och nödvändig för samhällskritiska tjänster., säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

Inera har under ett par år arbetat med att ta fram en helt ny lösning för Identifieringstjänsten SITHS där vi tillsammans med leverantören Iver och deras specialister har etablerat en ny PKI-infrastruktur som håller den säkerhetsnivå som krävs för denna typ tjänst. Vi känner oss trygga med lösningen som är framtagen och ser framemot att med stöd av våra leverantörer kunna lansera tjänsten under första halvåret 2023, säger Dan Bergvall, Sektionschef infrastrukturtjänster på Inera.

– Vård och hälsa är en av våra prioriterade kundvertikaler, här har vi ett extremt starkt erbjudande och specifik branschkompetens. Ett utökat förtroende från Inera där vi skalar upp vår leverans inom PKI-infrastruktur och tillhörande tjänster kommer stärka oss än mer. Vi ser fram emot att fortsätta göra Inera till en nöjd och mångårig kund, avslutar Carl-Magnus Månsson.

För mer information, kontakta:
Carl-Magnus Månsson, vd och koncernchef Iver, telefon: +46 73 668 92 74, e-post: carl-magnus.mansson@iver.se

Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Inera Inera är ett aktiebolag som ägs av regioner, kommuner och SKR Företag. Uppdraget är att skapa förutsättningar för att digitalisera välfärden, genom att förse ägarna med gemensam digital infrastruktur och arkitektur. Inera ska alltid arbeta för invånarnas bästa. Om Iver Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,1 miljarder SEK och har cirka 1 600 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se. Informationen offentliggjordes den 5 oktober 2022, klockan 09.00.