Indra Navia AS väljer Iver som ny IT-driftsleverantör

24 januari 2024 / Pressmeddelande

Indra Navia AS, ett ledande teknikföretag som levererar säkerhetskritiska lösningar till 1 600 flygplatser i mer än 120 länder, har valt Iver som sin nya IT-driftsleverantör.

Det norska teknikföretaget Indra Navia levererar kritiska system som flygledare använder för att övervaka och styra flygtrafiken på komplexa flygplatser som Heathrow och Dubai. Indra Navia är också den marknadsledande aktören globalt för navigationssystem som säkerställer att flygplan landar säkert oavsett siktförhållanden.

Indra Navia har valt Iver för en komplett IT-driftleverans som inkluderar datacenter, infrastruktur och applikationsdrift, samt användarrelaterade tjänster som servicedesk och SPOC, hantering av klienter och mobiler samt lokalt nätverk. Dessutom omfattar leveransen 24-timmars SOC för proaktivt skydd, tidig identifiering och hantering av säkerhetshot.

- Först och främst är vi naturligtvis mycket stolta och glada över att i hård konkurrens ha blivit utvalda till Indra Navias nya IT-driftsleverantör och partner. Under upphandlingsprocessen har vi framgångsrikt visat hur vi kombinerar våra olika specialistområden för att leverera en säker och stabil driftlösning. I denna leverans kommer vi att leverera IT-drift kombinerat med moderna tjänster för klient, säkerhet och SOC. Vår SOC-tjänst är inte bara ett säkerhetsverktyg, utan en viktig försvarslinje som skyddar kundens tillgångar. På Iver har vi över 100 personer dedikerade till att öka IT-säkerheten för våra kunder, säger Ketil Augustson, VP Business Development, på Iver. 

- När vi valde IT-driftspartner var det viktigt för oss att leverantören har den bredd och kompetens som krävs för att växa med oss. Dessutom fokuserar vi på att våra användare ska ha en problemfri IT-vardag genom bra support och säkra lösningar som ger oss rätt förutsättningar att driva, supportera och vidareutveckla våra system på flygplatserna. Genom upphandlingsprocessen har vi fått förtroende för att Iver är rätt partner för att leverera detta, säger Tor Martin Aspholm, CIO på Indra Navia.

- Nu ska vårt kundteam se till att vi genom ett nära partnerskap ger Indra Navia rätt förutsättningar att leverera sina tjänster och för verksamhetens fortsatta utveckling som helhet. Vi på Iver ser fram emot ett långsiktigt och nära samarbete", avslutar Ketil Augustson.

För mer information, kontakta:
Ketil Augustson, VP Business Development Enterprise, Iver, +47 934 23 072, ketil.augustson@iver.no

Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,2 miljarder SEK och har cirka 1 700 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes 24 januari 2024, klockan 09.00.