Helhetsåtagande och eget kundteam viktigt när Rexel väljer Iver som ny leverantör av IT-drifttjänster

17 december 2020 / Pressmeddelande

Rexel Sverige har valt Iver som ny partner och leverantör av IT-drifttjänster. Avtalet sträcker sig över tre år och beräknas vara värt drygt 12 mkr.

Rexel Sverige, en del av Rexel-koncernen som är en av världens största energiteknikkoncerner med verksamhet i 27 länder på fyra kontinenter, har valt Iver som ny leverantör av IT-drifttjänster. I Sverige har Rexel över 800 medarbetare och driver butikskedjorna Selga och Storel som finns på 60 platser. Under de kommande tre åren ska Iver bland annat leverera managering av Rexels IT-infrastruktur, applikationsdrift samt arbetsplats- och servicedesktjänster. Rexel Sveriges målsättning är att bli Sveriges modernaste energiteknikdistributör.

– Helhetsansvar och ett dedikerat team hos leverantören i kombination med stor erfarenhet med best practice har varit viktigt för oss i vår upphandling av IT-drifttjänster. Vi förväntar oss att Iver tar ett helhetsansvar för hela tjänsteleveransen bland annat genom en hög grad av proaktivitet. För oss är det också viktigt att vi kan dra nytta av Ivers storlek och samlade kompetens inom bland annat standardprocesser och best practice, samtidigt som vi har tillgång till ett eget, dedikerat kundteam. Vi ser nu med tillförsikt fram emot uppstart, säger Niklas Grünbaum, CIO på Rexel.

– Vi på Iver är förstås väldigt glada och stolta över att få förtroendet att leverera våra tjänster till Rexel. Rexel har under upphandlingen haft ett stor fokus på att hitta en modern och driftsäker tjänsteleverans som inte bara lever upp till Rexels nuvarande och framtida behov men som också bidrar till högre kostnadseffektivitet och kontroll. Nu ska vi, genom ett nära samarbete och stor verksamhetsförståelse, säkerställa att vår leverans skapar så bra förutsättningar som möjligt för Rexels fortsatta innovation och tillväxt, säger Johan Wilhelmsson, regionchef på Iver.

För mer information, kontakta:
Johan Wilhelmsson, regionchef, Iver, telefon: +46 736 60 31 01, e-post: johan.wilhelmsson@iver.se
Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se 

Om Iver
Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har vi, med EQT som ägare, vuxit oss starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo, Ismotec, IT Gården och Britt. Iver omsätter drygt 2,3 miljarder SEK och har cirka 1 200 medarbetare. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 17 december 2020, klockan 09.00.