Diaverum förlänger och utökar samarbetet med Iver

16 november 2022 / Pressmeddelande

Diaverum, en av världens största vårdgivare inom njurvård och erbjuder tjänster inom dialys och relaterade stödfunktioner i fler än tjugo länder, förlänger och utökar samarbetet med Iver. Ett nytt treårsavtal är tecknat som innebär att Iver fortsätter med leverans av IT-drifttjänster men även leverans av brandväggstjänster och backup globalt.

Iver och Diaverum har tecknat ett nytt avtal som innebär att samarbetet förlängs och utökas. Under de kommande tre åren ska Iver leverera centrala IT-drifttjänster som serverdrift, lagring, brandväggstjänster, backup, kundportal och servicedesk. Tjänstleveransen sker i speglade datacenter för att uppnå kraven på redundans. Diaverum är en ledande global leverantör av hälso- och sjukvård för människor med njursjukdom. Företaget grundades i Sverige 1991 då den första dialyskliniken öppnades men då under namnet Gambro Healthcare.

– Vi är glada över det nya samarbetsavtalet och det känns tryggt att ha Iver som partner för vår IT-drift. En modern, effektiv och säker IT-drift är grundläggande för vår digitala transformation och möjliggörare i vår mission att förbättra livskvaliteten för njurpatienter världen över, säger David Jakobsson, Vice President IT, på Diaverum.

– Det känns fantastiskt bra att vi har vunnit Diaverums fortsatta förtroende och att vi de kommande tre åren ska fortsätta att utveckla vårt samarbete och leverans. Avtalet förstärker vår position inom vår prioriterade vertikal vård och hälsa där ökad digitaliseringen skapar stora möjligheter att koordinera, effektivisera och ge en fortsatt bra upplevelse för patienter och kunder. Vi är väldigt stolta över vårt kundteam som nu ska fokusera på att lyfta vår leverans till en ny nivå genom ett nära samarbete och skapa kundnytta i fokus, säger Magnus Furmarker, VP Business Development, på Iver.

För mer information, kontakta:
Magnus Furmarker, VP Business Development, Iver, +46 732 36 52 49, magnus.furmarker@iver.se

Jakob Tapper, information, Iver, telefon: +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@iver.se

Om Iver
Iver är en ledande nordisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster. Med teknisk expertis och djup förståelse för din verksamhet hjälper vi dig att driva digital transformation som stänger gapet mellan aspiration och implementation. Med säte i Stockholm verkar Iver främst i Norden med en agenda att fortsätta vår expansion. Iver omsätter drygt 3,1 miljarder SEK och har cirka 1 600 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor runt om i världen. We are not big blue – we are yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera. Läs mer på iver.se.

Informationen offentliggjordes den 16 november 2022, klockan 09.00.