Zandra Fahlström

Tech operator, Västerås

Efter sina studier inom Server- och virtualiseringsteknik ledde Zandras praktik till en anställning på Iver och idag, sex år senare jobbar hon kvar och har rollen Tech-Operator. För Zandra är valet av karriär ett val hon inte ångrat för en sekund. Nyligen var hon en av finalisterna i tävlingen ”Årets IT-Kvinna” som anordnas av Microsoft och Tieto. Men det var inte helt utan nervositet som Zandra påbörjade sin utbildning för sex år sedan.

– Efter gymnasiet när jag stod inför val av högskolestudier var det viktigt för mig att tänka på framtidsaspekterna. Då kändes IT som ett självklart val. Jag tycker det är så coolt att teknik är en sådan grundpelare i vårt samhälle numera och det var något som jag ville lära mig mer om. Men jag måste erkänna att jag var rätt så nervös innan jag började plugga eftersom jag inte hade någon direkt relevant erfarenhet förutom att jag är född på 90-talet och knappt känner till en värld före internet och datorer.

”Vi kan sitta i ett rum med tio personer där ingen har något gemensamt privat men där vi ändå känner stark gemenskap tack vare vårt gemensamma teknikintresse.”

Trots nervositeten visade sig valet av utbildning vara helt rätt för Zandra och det märks inte minst när hon på ett mycket entusiastiskt sätt berättar om sin vardag på jobbet.

– Jag jobbar ungefär hälften av min tid i projektform och resterande med drift. Pilottester och hårdvarurelaterad problemlösning är en stor del utav min vardag. Vi tror mycket på molnet här och spenderar en del tid på att bygga plattformar för både PC och mobila enheter till kunder som vill ha en helt molnbaserad miljö. Det jag verkligen gillar är att det är en såpass dynamisk miljö och det finns ingenting som heter "såhär är det". Eftersom IT är en föränderlig bransch står man alltid med ena benet i dåtid och ett i nutid vilket jag tycker är så roligt och gör att det aldrig blir långtråkigt. Exempelvis så är mycket av det som jag lärde mig på högskolan ganska så irrelevant idag men det ser jag bara som något positivt eftersom det innebär stor potential att utvecklas inom yrket.

 

Till dem som funderar på att söka sig till Iver hälsar Zandra:

– Du kommer aldrig ångra att du går in i teknikbranschen, den är riktigt spännande och föränderlig. Det som förenar mig och många av mina kollegor är att många av oss tycker teknik är spännande och intressant. Vi kan sitta i ett rum med tio personer där ingen har något gemensamt privat men där vi ändå känner stark gemenskap tack vare vårt gemensamma teknikintresse. Det tycker jag är riktigt coolt.

Jobba hos oss

Hos Iver behövs allt från IT-tekniker till projektledare. Vi tror på kraften i nära samarbeten och håller alltid på utkik efter nya teammedlemmar.

Lediga tjänster