Möt Sajad!

Sajad Jasim, Kubernetes Architect

play_arrow

Sajad Jasim började sin yrkesbana inom infrastruktur men fick med tiden upp intresset för Public Cloud och kubernetes. Idag jobbar han som Kubernetes Architect inom MCS på Iver. 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?  

Min dag startar med en standup på ca 30 min där vi i teamet r igenom vår board och dagens aktiveter. Här lyfter vi även om någon behöver hjälp med någonting. Dagen fortsätter ofta med arbete kopplad till vår managerade Openshift-tjänst inom MCS. Tjänsten är relativt ny, därför fokuserar vi på att automatisera hela flödet från att installera kluster och alla verktyg runt om, till att onboarda nya team.   

Hur ser din kompetensbakgrund ut? Vilken teknik brinner du för?  

Jag började arbeta med infrastruktur (hypervisor och storage) men fick upp intresset för public Cloud och Kubernetes för några år sedan. Jag skulle säga att jag brinner mest för Kubernetes, Cloud och automation/IAC. Att använda automation/IAC med Kubernetes och Cloud.  

Vilken typ av kunder/projekt trivs du bäst med?  

Jag trivs bäst med kunder/projekt där man arbetar tillsammans för att nå ett mål. Jag tycker om att arbeta med kunder som vill ligga i framkant när det gäller teknologier.  

Vad motiverar dig på jobbet?  

Jag motiveras av att ständigt utvecklas och lära mig nya teknologier för att bidra till verksamheten med min kompetens. Vidare motiveras jag av att hjälpa andra utvecklas så att vi som team kan göra ett bra jobb tillsammans.  

Vilket värde tillför du och ditt team till kunden?  

Jag skulle säga att vi hjälper kunden utvecklas genom att använda modernare teknologier som gör att de når sina resultat snabbare. 

Vi kan även vara ett bollplank till kunden när det gäller deras Kubernetes/Cloud drift och hur de ska använda det för att uppnå maximal effekt.  

Kan du berätta lite om din karriärutveckling? 

Mina första år inom IT arbetade jag som sagt med infrastruktur (hypervisor och storage). Så småningom fick jag upp intresset för både Kubernetes och Public Cloud och fick chansen att arbeta med det på Candidator som sedan blev Iver. Efter några års arbete på andra bolag återvände jag till Iver i januari i år för att bygga upp tjänster runt Kubernetes inom MCS på Iver Cloud och public Cloud.  

Vad är det bästa med att vara i din roll? 

Jag skulle säga att de bästa med min roll är att man kan vara med och påverka. Vi bygger upp nya tjänster så att man kan vara med från starten och se hur de utvecklas hela vägen.