Möt Ove!

Dynamics 365-konsult

play_arrow

Ove Baardsgaard arbetar som Dynamics 365-konsult på Accelerate at Iver. Det som motiverar Ove är att vara med och skapa värde för kunden och känna att han gör nytta.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?   
Att jobba med Microsoft Dynamics är väldigt varierande. Jag skapar appar och automatiseringar i Power-plattformen, kodar plugins, skapar frontends med React och mycket mer. Dessutom har jag kundmöten för förtydliganden, behov, testning o.s.v. Jag gillar att arbeta på plats hos kunden, det gör det lätt att ställa snabba frågor och visa saker. De är också väldigt trevliga och har en bra lunchrestaurang! 

Vilka kunder eller projekt trivs du bäst med?  
Jag har jobbat länge för samma kund och trivs verkligen med att arbeta där eftersom jag får prova på och lära mig en massa olika saker. De är väldigt öppna för att prova ny teknik, vilket jag tycker är spännande. 

Varför valde du att börja på Accelerate at Iver?  
Jag började på Accelerate at iver (tidigare Aztek) när jag såg att det är ett företag som värdesätter sina anställda. Det är ett engagerat gäng som vill bygga ett företag som levererar hög kvalitet samtidigt som vi har roligt på jobbet. 
Jag tycker att det är väldigt spännande att få vara med och påverka och fortsätta att bygga företaget. 

Vad motiverar dig i ditt arbete?   
Jag motiveras av att känna att jag gör nytta och verkligen skapar värde för någon. Jag är alltid nöjd när jag har fått mycket gjort under dagen eller hjälpt mina kollegor med det jag kan. 

Kan du berätta lite om din väg hit?   
Jag utbildade mig till produktutvecklare, men under studietiden hade jag ett deltidsjobb på Trondheims kommun där jag arbetade med kartor. Där fick jag IT-erfarenhet genom att skapa kartapplikationer, arbeta med databaser o.s.v. I mitt masterarbete valde jag att programmera en robotarm. Det gav mig erfarenhet och väckte mitt intresse för IT, vilket ledde mig in i konsultbranschen. På mitt första jobb var jag först frontend-utvecklare innan jag började med Dynamics på ett kundprojekt, och där har jag varit sedan dess. 

Vilka ambitioner har du med din egen karriär? 
I framtiden vill jag kanske starta eget eller starta ett företag tillsammans med andra. I vilket fall som helst är mitt mål att skapa massor av spännande och användbara lösningar. 

Vad gör du på fritiden? 
På fritiden springer jag och åker lite skidor, med och utan hund. På sommaren orienterar jag och så är det alltid något som ska fixas, som cykeln, lägenheten, bilen eller något som kan 3D-printas. Jag kan inte riktigt släppa den praktiska produktutvecklingsdelen, så den får jag utlopp för i mitt privatliv.