Möt Olav!

Olav Nguyen, Team Manager Public Cloud

play_arrow

Olav Nguyen har arbetat på Iver sedan sommaren 2021 och är Team Manager för ett team med Public Cloud-specialister. Det som motiverar honom mest är att se sina medarbetare vidareutveckla sin kompetens inom cloud, och när han lyckas motivera och engagera fler kollegor och kunder att se bra lösningar inom cloud computing.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Min roll innebär en stor del kunddialog där jag fungerar som rådgivare och arbetar för att skapa rätt förutsättningar för bra molnlösningar. Mitt team stödjer därutöver hela Iver med molnexpertis, så mycket av min tid går åt till att koordinera och assistera aktuella kunder med rätt person för olika molnprojekt. Som team arbetar vi också brett med att utveckla automatiseringen i våra leveranser.

Hur är det att jobba på Iver?
Jag trivs väldigt bra på Iver och tycker det är spännande att jobba med cloud-teamet. Vi levererar framtidens lösningar till våra kunder och Cloud-plattformen utvecklas ständigt då nya funktioner och teknologier tillkommer hela tiden. Det är väldigt utvecklande.

Jag tycker om att hjälpa kunder att omvandla sina applikationer och tjänster till ny och modern teknik baserad på cloud native-tjänster.

Kan du berätta om din karriärutveckling?
Jag har varit tekniskt intresserad sedan jag var barn och jag brinner för all typ av teknologi, därmed var det ett naturligt val att jobba med molntjänster. Det är ett tekniskt område som ger många spännande möjligheter. Jag har tidigare jobbat som konsult och arbetar numer som Team Manager. Framöver vill jag fortsätta bygga vårt team och att tillsammans med mina kollegor utveckla Ivers molnleveranser. Ambitionen är att leverera moderna och framtidssäkrade driftcenter i molnet.


När du inte jobbar, hur gillar du att spendera din tid?
Jag tycker om naturen och går ofta på tur i skog och fjäll. Jag är utbildad jägare från försvarsmakten och är befäl och instruktionsofficer för spaningslaget i det norska Hemvärnet. Utöver det håller jag på med kampsport, både för att hålla mig i form och för att släppa tankarna på jobbet när jag är ledig.

Image Alt Text

Bli en del av Iver!

Följ med oss på resan, hör av dig.