Möt Mari!

Mari Ahlenius, Architects & SME, Digital Workplace - Team Manager

play_arrow

Mari Ahlenius började jobba som tekniker när Windows 95 var sprillans nytt och disketter oumbärliga. Idag är hon Team Manager för ett team av arkitekter och teknikexperter inom Digital Workplace på Iver.

Vad är det du jobbar med idag? / Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?  
Jag är ledare för ett fantastiskt team arkitekter och teknikexperter inom Digital Workplace.  

I mitt team arbetar tjänsteägare, arkitekter och experter inom olika teknikområden.  

En typisk arbetsdag för mig innefattar 1:1 med mina medarbetare, där vi tillsammans diskuterar status, utbyter information och ifall hjälp behövs för att komma vidare i arbetet.  

Under dagen har jag en diskussion med en kollega kring nya projekt som kräver arkitekter i förstudie och sedan planerar vi hur vi ska transformera kunder från våra äldre tjänster och plattformar till nya. Tillsammans med tjänsteägare planerar vi utbildning i våra tjänster för Operations och fram emot eftermiddagen har jag en synk med Portfolio kring tjänsteutveckling; vi pratar förädling, nya idéer och var jag kan hjälpa till att driva på internt.     

Hur ser din kompetensbakgrund ut?  

Jag har jobbat inom IT i hela mitt vuxna liv. När jag började jobba som tekniker var Windows 95 sprillans nytt och disketter oumbärliga.  

Vad motiverar dig på jobbet?  

Mitt team motiverar mig varenda dag. Jag får energi från människorna jag arbetar med. Jag motiveras av att få vara med att förändra och förbättra och av att hitta lösningar på olika utmaningar. Jag har världens bästa kollegor och blir motiverad av att vi lyckas som team tillsammans.  

Som ledare, vad ser du som din viktigaste uppgift för att få dina medarbetare att trivas och lyckas i sina roller?  

Min viktigaste uppgift är att ge mina medarbetare mål och mening i sitt arbete på Iver. Mitt jobb är att stödja och hjälpa dom framåt. 

Varför är Iver en bra plats att arbeta på? 

 Vi är ett stort bolag men tillräckligt små för att jag ska kunna vara med och påverka. Människorna, kompetensen och viljan här är fantastisk! Jag lär mig nya saker varje dag. 

Vad är det bästa med din roll? 

Ansvaret att leda teamet och att se mina medarbetare utvecklas och ta för sig.