Möt Magne Finsveen!

Projektledare

play_arrow

Magne Finsveen arbetar som projektledare på Iver. Hör vad som motiverar honom och varför han trivs så bra på Iver!

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?  

Som projektledare har jag ett ansvar att se till att saker genomförs i olika projekt. Mycket av mitt jobb går ut på att hantera förväntningar, planera och att dagligen följa upp leveranser.  

Jag tycker om att ha en nära kontakt med kunder så mycket av min tid läggs på kommunikation – såväl dialoger med kunder som med egna resurser.  

Som projektledare är du aldrig bättre än det team som utför 
uppgifterna i projekten, så "you better keep them motivated". 

 Vilka typer av kunder/projekt gillar du bäst?  

Som projektledare arbetar du med uppgifter med en definierad start och mål, så jag trivs absolut bäst i nuet. Jag trivs med andra ord mest i de projekt som pågår just nu, och med de kunder jag jobbar med just nu.  

Vad är det som gör att du trivs på Iver?  

Jag började på Iver hösten 2020 och trivs väldigt bra. Att få jobba med väldigt olika typer av människor i projekt, lära känna dem och skapa goda relationer över discipliner både internt och med kunder är otroligt roligt.  

Jag har också möjlighet att styra min egen arbetsdag i stor utsträckning och det uppskattar jag verkligen. Att vi har en väldigt bra och trivsam arbetsmiljö, med väldigt trevliga kollegor, skadar inte heller.  

Vad motiverar dig?  

Som projektledare är du oftast hos kunder under en kortare tid, och har inte all tid i världen att bygga upp relationen och förtroendet. Det innebär att dina sociala egenskaper sätts på prov, och att du behöver motivera och delegera rätt utifrån tidsramen och de behov som råder vid varje given tidpunkt. Så även om du har ramar och "regler" att hantera så utmanas du hela tiden – på vem du är och hur du etablerar goda relationer med andra. Detta är väldigt motiverande för mig.  

Kan du berätta lite om din karriärsutveckling?  

Jag började som servicetekniker med arbetsuppgifter på både små och stora datorer på Honeywell Bull, fortsatte som utvecklare på IFS Norge innan jag började som projektledare på Capgemini i början av 2000-talet. Efter ca 8 år där hoppade jag över till kundsidan som projektledare inom Petroleum Geo-Services där jag arbetade i ca 10 år, främst med ansvar för infrastrukturprojekt på båtarna, och kontoren runt om i världen. Däremellan hade jag 2017-2018 ett gästspel på ca. 2 år som projektledare inom Telecomputing.  

Vilka ambitioner har du för din karriär framåt?  

Jag har arbetat som projektledare i över 20 år och lär mig något nytt varje dag. Mitt mål är att aldrig bli ”färdig”, så om 5 år ska jag vara en ännu bättre projektledare än jag är idag, och med ett fortsatt behov av ny kunskap om ämnet.  

Vad tycker du om att göra på fritiden?  

Jag reser väldigt gärna, både inrikes och utomlands. Stad, strand, berg och dalar, sak samma!  

Sommarhalvåret spenderas även en del tid i en liten stadscamper med min rumskamrat – min hund (och i vissa fall ett par ungdomar). Utöver detta är en av sönerna (spelare) och sambon (lagledare) mer eller mindre heltid engagerade i juniorlaget på Asker Fotboll, så mycket tid går åt till transporter och uppgifter där både sommar- och vinter.