Möt Inge!

Inge Wagle, Senior Cloud Architect

play_arrow

Inge Wagle jobbar som Senior Cloud Architect på Iver. Han är en del av Cloud-teamet som huvudsakligen jobbar med processer kopplade till molnresan ute hos kunder, med fokus på teknologi och verksamhetsstrategi.

Hur länge har du jobbat på Iver och hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag började på Iver i juni 2021. Jag skulle säga att varje vecka är olik den andra. Detta på grund av att Cloud-teamet som jag är en del av får kundförfrågningar som omfattar de flesta processer som rör molntransformation, med fokus på verksamhetsstrategi och teknik. Processer som är nödvändiga för att våra kunder ska lyckas med sin molntransformation.

Vilka projekt trivs du bäst med?
Projekten jag jobbar med kan som sagt vara av väldigt olika art, men jag trivs bäst när jag har möjlighet att ha en tät kunddialog och får driva projektet från start till mål.

Exempel på projekt är ofta olika Cloud Assesments som ger både kunden och oss en god förståelse för kundens nuläge när man står inför att starta sin molnresa.

Det jag tycker är spännande är möjligheten att påverka, både i verksamhetsfrågor och teknologival.

Vad är det som gör att du trivs på Iver?
Iver står i startgropen när det gäller satsningen på Cloud. Ur ett personligt perspektiv ser jag det som väldigt spännande att få vara med och påverka och bidra på den resan.

Kan du berätta lite om din karriärutveckling?
Jag har haft förmånen att arbeta på både små bolag och globala koncerner. Det har gett mig möjligheten att arbeta med många olika teknologier och människor genom åren – något som gett en god insikt i var marknaden är på väg och varför.

Det som motiverar mig mest är spännande projekt, sammanhållning och bra kollegor.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
5 år är en lång tid, men i korta drag; bygga vidare på min molnkompetens och kanske specialisera mig inom vissa områden i högre grad. Säkerhet är nog ett av de områden som jag också tycker är spännande. Samtidigt kan jag kanske tänka mig att gå tillbaka till en ledarroll på sikt, något som jag har erfarenhet ifrån sedan tidigare.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag har en relativt aktiv fritid. Jag älskar att sporta och då framförallt cykling, rullskidor och tennis. Utöver sport så har jag det klassiska intresset att resa. Jag älskar att resa och har en förkärlek för Grekland där jag har förmånen att ha ett litet ”kryp in” som jag försöker besöka så ofta jag kan. När jag tröttnar på Grekland försöker jag resa till mindre välkända, mer exotiska destinationer som kanske inte är så mainstream.