Möt Fredrik!

Konsult & Azure Platform Specialist

play_arrow

Fredrik Svendsen började på Accelerate at Iver (tidigare Aztek) våren 2022 och arbetar som konsult och Azure Platform-specialist. En typisk arbetsdag för Fredrik består av en mix av tekniska utmaningar kring hur han och teamet bäst kan jobba för att uppfylla kundernas förväntningar.

Vilka kunder eller projekt trivs du bäst med?  
Jag trivs bra i projekt som fokuserar på ny teknologi, där kunden är intresserad och deltar i resan genom att ge bra input. 

Vad gör att du trivs på Accelerate at Iver? 
Jag gillar att jobba på Accelerate at Iver eftersom det är en låg tröskel för att kontakta chefer och andra kollegor, och det finns ett stort yrkesintresse bland de jag arbetar med. Jag kände andra på Accelerate at Iver innan jag började och fick tidigt en bekräftelse på att det var en bra matchning. De personer jag redan kände är den typ av arbetskamrater som alla vill ha. De har jobbat på företaget ett tag och vill få fler kollegor – det ser jag som ett gott tecken på att arbetsmiljön är bra. 

Vad motiverar dig i ditt arbete? 
Jag motiveras av nya utmaningar och att utveckla mig själv. Mitt mål är att lära mig så mycket som möjligt på flera områden.  

Kan du berätta lite om din väg hit?   
Jag började som .net-utvecklare i mitt första projekt och arbetade nära molnplattformen Azure. På sista tiden har jag rört mig mer mot att välja ut och implementera de komponenter som tillsammans ska utgöra molnmiljön i Azure. 

Vad drömmer du om att göra om 5 år? 
Jag är inte 100 % säker på vad jag vill göra om 5 år. Viktigast för mig är att det är utmanande och intressant. Men i framtiden ser jag mig själv som en person som kan leverera stora delar av en molnresa och vara involverad i hela processen, från arkitektur till implementering. 

Vad gör du på fritiden?  
På fritiden gillar jag att göra något med mina vänner. Till exempel spela squash eller ta en cykeltur. På kvällen är det ofta mer avkoppling i form av spel med kompisar, en bra film eller TV-serie, eller en trevlig kväll med en grupp vänner.