Möt Aleks!

Tjänsteansvarig

play_arrow

Aleks Gisvold är inte bara agil, utan också CDFO (Chief Disc Flying Officer). Han har jobbat på Accelerate at Iver (tidigare Aztek) sedan sommaren 2020 och motiveras av att bidra till sådant han själv tycker är meningsfullt. Efter en utmanande dag får Aleks också motivation av att krossa sina kollegor i discgolf efter jobbet (därav titeln CDFO).

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?  
Nu jobbar jag för Bane Nor och det är omöjligt att säga vad som väntar mig under en arbetsdag. Järnvägsinfrastruktur och kollektivtrafik är komplext och det dyker alltid upp något att ta tag i. 
Min roll här är definierad som tjänsteansvarig. Det innebär att jag är agil teamledare för ett team och administrativt ansvarig för den tjänst de utvecklar.  

Vilka projekt tycker du bäst om?  
Jag gillar att jobba med kunder som bidrar till att göra livet lättare för andra. Att arbeta med järnvägen känns meningsfullt. I mitt senaste uppdrag jobbade jag för sjukvården med ett projekt som rörde screening för tarmcancer, vilket också var mycket spännande.  

Kan du berätta lite om din väg hit?  
Jag började som Javautvecklare och har skrivit tusentals commits med hjälp av Java, Scala och Kotlin. Efter många år som programmerare insåg jag att jag tycker ännu bättre om att arbeta med de som kodar än att arbeta med själva koden. 
Under hela min karriär har jag varit instruktör inom agil utveckling, och under det senaste året har jag fokuserat på att hålla kurser i Scrum och agila tankesätt. 

Vad drömmer du om att göra om 5 år? 
Stå på pallen i norska cupen i discgolf 😀 
Skämt åsido hoppas jag att jag fortfarande jobbar med personer som har samma inställning, tankar och engagemang som vi har här på Aztek. Att få jobba med människor som vill hjälpa andra är en dröm jag inte tänker ge upp. 

Vad gör du på fritiden?  
Som ”professionell amatör” i discgolf är jag ofta ute och kastar. Ett mål for säsongen 2023 är att delta i norska cupen och försvara min titel i ”Aztek Cloud Disc Golf Open”. 
När jag inte är ute och kastar frisbee hittar du mig med näsan i en bok om ledning eller affärsutveckling eller något skrivet av Neil Gaiman.