Head of SOC Operations - Sökes till Iver Information & Cybersäkerhetsavdelning

Cyber Security · Solna · Hybridarbete

Vi på Iver växer och letar efter fler talanger som vill vara med på vår resa. Vi ger samma löfte till våra kollegor som till kunder. Löftet är att alltid vara "beside you", "behind you" och "before you". Vi kallar det för "The Iver way"
Nu söker vi en Head of SOC Operations som vill bli en del av Iver och som vill vara med och bidra till bättre Säkerhetslösningar som gör skillnad för våra kunder! Är du vår nya kollega?


Din roll på Iver?

I rollen som SOC Team Lead blir du en del av Ivers affärsområde ICS (Information & cybersäkerhet) som hanterar centrala, kritiska infrastrukturer och tjänster för kunder med särskilda krav på informationssäkerhet. Våra kunder är ofta stora nordiska företag, fintech, startups eller myndigheter med särskilda krav på informationssäkerhet. Vissa av dem utgör samhällskritisk verksamhet och/eller har en särskild hotbild.

I rollen som SOC Team Lead kommer du att leda ett team av 10 säkerhetsanalytiker som arbetar 24/7 för att kontinuerligt övervaka, upptäcka, utreda och agera på säkerhetsincidenter och hot i realtid. Din expertis kommer att vara avgörande för att upprätthålla vår starka säkerhetsställning och kontinuerligt förbättra våra förmågor inom cybersäkerhet.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Leda och handleda ett team av Säkerhetsanalytiker som jobbar 2-skift.
 • Ge vägledning, utbildning och stöd till teamet.
 • Hantera teamets scheman och arbetsbelastning för att säkerställa 24/7 täckning.
 • Hålla dig uppdaterad om nya hot och sårbarheter.
 • Hjälpa till med att hantera och underhålla säkerhetsverktyg.
 • Utvärdera och rekommendera nya säkerhetslösningar.
 • Upprätthålla skiftets processer och rutiner.
 • Assistera vid efterlevnadskontroller och rapporteringskrav.
 • Implementera och driv igenom bästa praxis och policys.


Vad erbjuder vi dig på Iver?

Iver - Where technology meets business. Hos Iver får du möjlighet att arbeta med den senaste tekniken och vara med på en spännande tillväxtresa. Iver är ett bolag med entreprenöriella rötter och en kultur som präglas av flexibilitet och samarbete. Vårt mål är att våra kunder – här i Norden och internationellt – ska se oss som en ledande partner för digital transformation.
På Iver är vi inkluderande och strävar efter genuint samarbete där vi arbetar mot gemensamma mål. Inom Iver finns stora möjligheter till utveckling och vi står bakom dig när du vill lära dig mer – inom ditt specialområde, ledarskap eller nya områden.
Hos Iver är du också en del av ett ambitiöst och innovativt företag, vilket innebär att förbättra, testa, utvärdera och våga ändra hur vi gör saker är viktiga ingredienser och vi är övertygade om att det är så vi utvecklas. We’re not big blue. We’re yellow. Stora nog att skala och agila nog att innovera.


Kvalifikationer:

 • Kandidatexamen inom cybersäkerhet, datavetenskap eller ett relaterat område (eller motsvarande erfarenhet).
 • Certifieringar som CISSP, CISM, CEH eller liknande är meriterande.
 • Erfarenhet inom SOC, med minst 2-3 års erfarenhet i en ledande roll.
 • Stark förståelse för cybersäkerhetsprinciper, hotdetektering och incidenthantering.
 • Kunskap och erfarenhet av verktyg som SIEM, EDR, VM, IDS/IPS, WAF e.t.c.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter på både svenska och engelska.
 • Förmåga att arbeta under press och fatta kritiska beslut under incidenter.
 • Ivers affärsområde ICS (Information & cybersäkerhet) ansvarar för Ivers tjänsteleverans av cybersäkerhetstjänster och drift för kunder med särskilda säkerhetskrav. Av denna anledning kommer vi i rekryteringsprocessen genomföra bakgrundskontroller. Svenskt medborgarskap ett krav.


Placeringsort:

Iver finns på 25 platser i Sverige & Norge. Denna tjänst kommer du att utgå från vårt kontor i Solna, Stockholm.

Sök till oss! 

Iver eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald. Önskad start är snarast eller enligt överenskommelse med placeringsort i Stockholm, Solna. Har du frågor och funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Nilsson (Andreas.nilsson@iver.se). Vi ser fram emot din ansökan!

Välkommen till Iver!

Avdelning

Cyber Security

Roll

SOC Engineer

Plats

Solna

Kontakt

Kontakt
Andreas Nilsson